Τουρκία: Γλίτωσε από τον σεισμό αλλά την έκαψε ο πρώην άντρας της

Βίντεο ντροπής με τον Ερντογάν να μοιράζει χαρτονομίσματα σε παιδιά

Το δράμα των σεισμόπληκτων στην Τουρκία δεν έχει τέλος. Οι πολίτες δεν έχουν σκηνές να κοιμηθούν από τις 6 Φεβρουαρίου, κάποιοι αναζητούν ακόμη τα παιδιά τους μέσα στο χάος, ενώ ντροπιαστικές είναι οι εικόνες που κυκλοφορούν με τον Ερντογάν να μοιράζει χαρτονομίσματα στα παιδιά. 

Τουρκία: Γλίτωσε από τον σεισμό αλλά την έκαψε ο πρώην άντρας της

Στη «μάχη» που δίνουν να επιβιώσουν οι επιζώντες του σεισμού κρύβονται άλλα δράματα. Μία γυναίκα αναγκάστηκε να γυρίσει στο σπίτι του πρώην συζύγου της που ήταν βίαιος, για να μην μείνουν στο κρύο τα παιδιά της. Η απόφαση της όμως ήταν μοιραία, καθώς την έκαψε με ζεματιστό νερό.

Σεισμός Τουρκία: Νεαρό ζευγάρι σκοτώθηκε τη μέρα του γάμου του

«Την τρίτη μέρα έριξε πάνω μου ζεματιστό νερό. Σηκώθηκα σοκαρισμένη και εκείνος μου είπε "Να ευχαριστείς το Θεό που δεν σε σκότωσα"» είπε η γυναίκα από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Βίντεο ντροπής με τον Ερντογάν να μοιράζει χαρτονομίσματα σε παιδιά σεισμόπληκτων

Τα παιδάκια στην πληγωμένη από τον σεισμό Αντιγιαμάν σπρώχνονταν για να πάρουν από τα χέρια του Ερντογάν το χαρτζιλίκι που τους μοιράζει μπροστά στις κάμερες.  

Τουρκία: Πέταξαν χιλιάδες λούτρινα στο γήπεδο - «Ερντογάν παραιτήσου!»

Λίγες ώρες πριν ο Τούρκος πρόεδρος είχε ρίξει το «χαρτί» της δημόσιας συγνώμης για τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού. «Φυσικά όπως κάθε θνητός, έτσι και εμείς μπορεί να μην τα κάναμε όλα σωστά και να είχαμε λάθη και ελλείψεις» είπε.

Παρά τις ελεημοσύνες του Ερντογάν  η πραγματικότητα που ζουν οι  άνθρωποι που καταστράφηκαν από τον σεισμό είναι δραματική. Δεν έχουν τίποτα. Όπως ο πατέρας ενός κοριτσιού με καρκίνο που παρά τα παρακάλια του, δεν του έδωσαν σκηνή για να κοιμηθεί το άρρωστο παιδί του.  

Ερντογάν: Από κουλουρτζής, στη φυλακή και μετά «Σουλτάνος»!

Οικογένειες είκοσι μέρες μετά τον σεισμό, αναζητούν τα παιδιά τους που ενώ διασώθηκαν, έχουν εξαφανιστεί. 

Στο μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν στους Τούρκους που θρηνούν για τους νεκρούς τους που ξεπερνούν τις 44.000,  οι εικόνες διευθυντικών στελεχών της Ερυθράς Ημισελήνου που διασκέδαζαν σε μαγαζί με τραγουδίστρια λίγα 24ωρα μετά τον σεισμό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top