Πώς πλουτίζουν απατεώνες χρησιμοποιώντας την εικόνα του διασώστη της ΕΜΑΚ

Εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη των πολιτών

Την ώρα που τα διασωστικά συνεργεία εργάζονται χωρίς σταματημό στα χαλάσματα, απατεώνες εκμεταλλεύονται το κύμα αλληλεγγύης προς την Τουρκία και τη Συρία και προσπαθούν να βγάλουν χρήματα από μαϊμού δωρεές.

«Είμαι εδώ για εσένα»: Η εικόνα που έχει συγκινήσει Έλληνες και Τούρκους

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, απατεώνες χρησιμοποιούν τη φωτογραφία - σύνθεση με τον Έλληνα διασώστη της ΕΜΑΚ και το μικρό παιδί που συγκίνησε όλον τον πλανήτη με σκοπό να θησαυρίσουν.  Την εν λόγω φωτογραφία είχε ανεβάσει και η διάσημη τραγουδίστρια Madonna.

Μαντόνα: Πόσταρε την αφίσα για τη βοήθεια της ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Εκμεταλευόμενοι τα συναισθήματα των πολιτών που θέλουν να προσφέρουν, απατεώνες του διαδικτύου τη χρησιμοποιούν στο twitter, το tik tok και άλλες πλατφόρμες, ζητώντας δωρεές από πολίτες, τα χρήματα των οποίων τελικά καταλήγουν στις τσέπες τους.  

Σεισμός: Πώς απατεώνες χρησιμοποιούν την εικόνα άνδρα της ΕΜΑΚ για να πλουτίσουν

Χρησιμοποιούν το paypal, μια μέθοδο πληρωμής που έχει πάνω από 500.000  λογαριασμούς για εράνους. Υπάρχουν ψεύτικα προφίλ στο twitter που ανοίχτηκαν μετά τον σεισμό και με μια απλή αναζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί κάποιος να τους εντοπίζει και τελικά να την πατήσει. 

Μάλιστα, κάποιοι απατεώνες έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και φωτογραφία ενός παιδιού από το Αφρίν το 2018.

Σημειώνεται ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για όσους επιθυμούν να στείλουν χρήματα είναι να απευθυνθούν σε αναγνωρισμένους φορείς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top