Λιθουανία - Λετονία: Έκρηξη σε αγωγό αερίου που συνδέει τις χώρες

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο

Βίντεο από Reuters για την έκρηξη

Έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου της Amber Grid στη Βόρεια Λιθουανία, που συνδέει τη χώρα με τη Λετονία, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου της Λιθουανίας.

Νότια Κορέα: Αυτοκινητόδρομος τυλίχθηκε στις φλόγες - Τουλάχιστον 5 νεκροί

Η έκρηξη, ωστόσο, προκάλεσε ζημιές στον αγωγό, ενώ βίντεο που δημοσίευσε ο λιθουανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός LRT δείχνει φωτιά να μαίνεται στο σημείο της έκρηξης στην κομητεία Πανεβεζίς της βόρειας Λιθουανία.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο

Μάλιστα, φλόγες υψώνονταν περίπου 50 μέτρα στον ουρανό και ήταν ορατές σε απόσταση τουλάχιστον 17 χιλιομέτρων, όπως ανέφερε το LRT. «Ερευνούμε την αιτία της έκρηξης», είπε ένας εκπρόσωπος της Amber Grid, στον αγωγό της οποίας σημειώθηκε η έκρηξη. Πάντως, η εταιρεία ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις δεν βλέπει κακόβουλες αιτίες για την έκρηξη, αλλά οι έρευνες θα καλύψουν όλα τα πιθανά σενάρια. 

Καρδίτσα: Έκρηξη σε εκκοκκιστήριο - Τρεις τραυματίες

Ο Ποβίλας Μπαλτσιούνας, επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης στην κοντινή πόλη Πασλαβίς, είπε στο Reuters ότι η φωτιά εξακολουθούσε να μαίνεται στις 19:50 ώρα Ελλάδας, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Η αστυνομία, μάλιστα, ετοιμαζόταν να εκκενώσει ένα χωριό κοντά στο σημείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βαλτικής BNS.

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Έβαλε φωτιά στο σπίτι του και έπεσε στο κενό

Σημειώνεται ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι, όπως πρόσθεσε το BNS.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top