Ουκρανία: Χειρουργός αφαίρεσε... χειροβομβίδα από τον θώρακα στρατιώτη!

Η δύσκολη επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και ο στρατιώτης αναρρώνει

Ο χειργουργός Αντρίι Βέρμπα κατάφερε να αφαιρέσει μία χειροβομβίδα από τον θώρακα ενός Ουκρανού στρατιώτη / Βίντεο reuters

Ένας πολύ τολμηρός χειρουργός στην Ουκρανία κατάφερε έπειτα από μία δύσκολη επέμβαση να αφαιρέσει μία χειροβομβίδα από τον θώρακα ενός Ουκρανού στρατιώτη στα πεδία των μαχών, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ουκρανία: Τι λέει η Μόσχα για τη σφαγή στη Μακίιφκα

Ο υποστράτηγος Αντρίι Βέρμπα από τη Βινίτσια της Ουκρανίας, μαζί με μία ομάδα έμπειρων στρατιωτών, προχώρησε σε χειρουργική αφαίρεση της χειροβομβίδας από το σώμα τραυματία, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή η χειροβομβίδα θα μπορούσε να εκραγεί.

Ένας πολύ τολμηρός χειρουργός στην Ουκρανία, ο υποστράτηγος Αντρίι Βέρμπα, κατάφερε έπειτα από μία δύσκολη επέμβαση να αφαιρέσει μία χειροβομβίδα από τον θώρακα ενός Ουκρανού στρατιώτη

ΕΕ - ΝΑΤΟ: Δεσμεύτηκαν να δώσουν στην Ουκρανία στρατιωτικά μέσα

Λόγω του επικείμενου φόβου μιας πιθανής έκρηξης, ο χειρουργός δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση ηλεκτροπήξης.

Στον θώρακα του στρατιώτη είχε σφηνωθεί, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, μια σοβιετική χειροβομβίδα VOG, που εκτοξεύεται από εκτοξευτή χειροβομβίδων προσαρμοσμένο κάτω από την κάνη τυφεκίου εφόδου, που είχαν χρησιμοποιήσει οι δυνάμεις της ΕΣΣΔ κατά την εισβολή στο Αφγανιστάν και έχουν δραστικό βεληνεκές περίπου 400 μέτρων.

Οι Ουκρανοί πολεμούν και η εκπρόσωπος Τύπου του στρατού χορεύει σε κλαμπ

Η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της χειροβομβίδας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο τραυματίας στρατιώτης αναρρώνει. Ο υποστράτηγος Αντρίι Βέρμπα είναι ένας από τους πλέον παρασημοφορημένους στρατιωτικούς χειρουργούς στην Ουκρανία. Από το 2014 έχουν πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψή στο Ντονμπάς χιλιάδες επεμβάσεις σε εμπόλεμες ζώνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top