Ιταλία: Θέατρο ακύρωσε παράσταση χορευτή επειδή είχε τατουάζ του Πούτιν

Ήταν προγραμματισμένη για 28 και 29 Ιανουαρίου στο Μιλάνο

Σεργκέι Πολούνιν

Iταλικό θέατρο ακύρωσε την Παρασκευή την παράσταση ενός εξέχοντος Ρώσου χορευτή του Σεργκέι Πολούνιν που έχει τρία τατουάζ του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο στήθος και τους ώμους του, υποκύπτοντας στις πιέσεις υποστηρικτών της Ουκρανίας.

Πούτιν: Απαγορεύει εξαγωγές πετρελαίου σε κράτη που υιοθέτησαν το πλαφόν

Η παράσταση του Σεργκέι Πολούνιν στις 28-29 Ιανουαρίου στο θέατρο Arcimboldi του Μιλάνου ακυρώθηκε «λόγω της πιεστικής εκστρατείας (εναντίον του) στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε το θέατρο στον ιστότοπό του.

Ο Πολούνιν επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στο μπαλέτο "Rasputin - Dance Drama", που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2019 και αναβλήθηκε επανειλημμένα λόγω της πανδημίας COVID-19.

Το θέατρο είπε ότι η ακύρωση ήταν μια πράξη «πολιτικής και ηθικής ευθύνης», δεδομένου του «κλίματος εντάσεων και απειλών».Εκπρόσωπος του θεάτρου έκανε λόγο για «βροχή» από email καθώς και επικριτικά μηνύματα στο διαδίκτυο.

Η Arcimboldi, η οποία είπε ότι έλαβε την απόφαση σε συμφωνία με την εταιρεία του καλλιτέχνη, είπε ότι ήταν κατηγορηματικά κατά του πολέμου στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι είχε οργανώσει σόου από την ομάδα Ρώσων αντιφρονούντων Pussy Riot και Ουκρανούς καλλιτέχνες.

Ο Πολούνιν, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο του χορού και πρώην διευθυντής στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, γεννήθηκε στην Ουκρανία, αλλά απέκτησε τη ρωσική υπηκοότητα το 2018. 

Τον Σεπτέμβριο, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στο Ουζμπεκιστάν, ερμήνευσε έναν χορό με στρατιωτική στολή για πεσόντες Ρώσους στρατιώτες.  Οι αρχές του Ουζμπεκιστάν τον επέπληξαν και είπαν ότι είχε παρεκκλίνει από ένα συμφωνημένο πρόγραμμα.

Πούτιν: Για πρώτη φορά δημοσίως αποκαλεί «πόλεμο» τις μάχες στην Ουκρανία

Παραστάσεις από Ρώσους καλλιτέχνες και ρωσικά έργα τέχνης έχουν γίνει αμφιλεγόμενες στη Δύση, στον απόηχο της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας κατά της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Στο Μιλάνο, η όπερα La Scala έβαλε στο περιθώριο τον Ρώσο μαέστρο Valery Gergiev, αφού απέτυχε να καταδικάσει την εισβολή, αλλά έμεινε στην απόφασή της να ανοίξει τη σεζόν 2022-2023 με το ρωσικό έργο "Boris Godunov".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top