Βασίλισσα Μαργαρίτα β': Πώς θα διαμορφωθούν οι τίτλοι τη νέα χρονιά

Νέες οικογενειακές φωτογραφίες της δανέζικης βασιλικής οικογένειας

Η απόφαση της βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτα, να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τέσσερα εγγόνια της, έχει προκαλέσει αναστάτωση και διχόνια στη βασιλική οικογένεια.

Στα... μαχαίρια οι δύο νύφες της βασίλισσας της Δανίας

Παρόλα αυτά, το παλάτι της Δανίας έδωσε στη δημοσιότητα νέες οικογενειακές φωτογραφίες της 82χρονης βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ με τους δύο γιους της και τις συζύγους τους, προς τιμήν του Χρυσού Ιωβηλαίου (50 χρόνια στο θρόνο), κατ' αυτόν τον τρόπο μία «παλιά παράδοση».

Η απόφαση της βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτα, να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τέσσερα εγγόνια της, έχει προκαλέσει αναστάτωση και διχόνια στη βασιλική οικογένεια / Φωτογραφία AP

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο παλάτι, στην Αίθουσα των Ιπποτών, κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, λίγες ημέρες, δηλαδή, μετά την αναπάντεχη απόφασή της να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τέσσερα εγγόνια της, η οποία προκάλεσε εντάσεις και αναστάτωση στα μέλη της οικογένειας. Στη συνέχεια, η βασίλισσα ζήτησε συγγνώμη από τα εγγόνια της χωρίς, ωστόσο, να αλλάξει την απόφασή της.

 

Πόλεμος στο βασίλειο της Δανίας: Το «κατηγορώ» του πρίγκιπα Ιωακείμ

Από την έναρξη της νέας χρονιάς, λοιπόν, οι τίτλοι της Δανέζικης βασιλικής οικογένειας θα αλλάξουν. Tα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, του νεότερου γιου της Μαργαρίτας και του πρίγκιπα Ερρίκου, θα χάσουν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας και θα έχουν τους τίτλους «κόμης και κόμισσα του Μονπεζάτ» από το όνομα του, γαλλικής καταγωγής, παππού τους.

Βασίλισσα Μαργαρίτα: Η μακροβιότερη μονάρχης μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Σύμφωνα με την εφημερίδα BT και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ιωακείμ όταν ρωτήθηκε πώς είναι να επιστρέφουν στη Δανία είπε: «Yπάρχουν πολλά που πρέπει να δουλέψουμε. Η επικοινωνία ήταν αυτό που έλειπε… Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», ενώ επιβεβαίωσε ότι η οικογένειά του θα περάσει την εορταστική περίοδο στο εξωτερικό σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top