Στα... μαχαίρια οι δύο νύφες της βασίλισσας της Δανίας

Η βασίλισσα Μαργαρίτα αφαίρεσε από 4 εγγόνια της τους βασιλικούς τίτλους

Η απόφαση της βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτα, να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τέσσερα εγγόνια της, έχει προκαλέσει αναστάτωση και διχόνια στη βασιλική οικογένεια. 

Πόλεμος στο βασίλειο της Δανίας: Το «κατηγορώ» του πρίγκιπα Ιωακείμ

Η βασίλισσα Μαργαρίτα δήλωσε πως η απόφαση αυτή ελήφθη για να συνεχίσουν τη ζωή τους τα εγγόνια της χωρίς το βάρος που φέρουν οι τίτλοι τους

Η βασίλισσα Μαργαρίτα εξέφρασε τη «λύπη» της για την τροπή που πήραν τα γεγονότα δηλώνοντας σε σχετική ανακοίνωσή της: «Ως μητέρα και γιαγιά, υποτίμησα πόσο θα επηρεάζονταν ο δευτερότοκος γιος μου και η οικογένειά του. (Η απόφαση) είχε μεγάλες επιπτώσεις και λυπάμαι για αυτό», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το παλάτι.

Την περασμένη Τετάρτη η Μαργαρίτα ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, ο Νικολάι 23 ετών και ο Φέλιξ 20 ετών (από τον πρώτο του γάμο), ο 13χρονος Χένρικ και η Αθηνά, 10 ετών, δεν θα αποκαλούνται πλέον πρίγκιπες, από την 1η Ιανουαρίου.

Ο πρίγκιπας Ιωακείμ με τη δεύτερη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαρί, ζουν μόνιμα πλέον στο Παρίσι με την οικογένειά τους

Η κίνηση αυτή... έσπειρε στα δύο αδέρφια, πρίγκιπα Ιωακείμ και τον πρίγκιπα Φρειδερίκο -διάδοχο του θρόνου- τη διχόνια, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές. 

Μάλιστα, η νύφη της βασίλισσας Μαργαρίτα και σύζυγος του πρίγκιπα Φρειδερίκου πριγκίπισσα Μαίρη, υποστήριξε την απόφαση της βασίλισσας λέγοντας: «Μπορώ να καταλάβω ότι πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση να παρθεί και μια πολύ δύσκολη απόφαση για να δεχτεί κάποιος. Η αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη και μπορεί πραγματικά να πληγώσει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η απόφαση δεν είναι η σωστή».

Υπενθυμίζεται ότι η πριγκίπισσα Μαίρη έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά επίσης, με τον πρίγκιπα Φρειδερίκο: Τον 16χρονο πρίγκιπα Κρίστιαν, την 15χρονη πριγκίπισσα Ιζαμπέλα και τα 11χρονα δίδυμα Ζοζεφίν και Βίνσεντ.

Με κορωνοϊό η βασίλισσα της Δανίας, μετά την κηδεία της Ελισάβετ

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Θα εξετάσουμε επίσης τους τίτλους των παιδιών μας όταν έρθει η ώρα. Σήμερα δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι ο βασιλικός οίκος στην εποχή του Κρίστιαν ή όταν αρχίσει να πλησιάζει η εποχή του Κρίστιαν».

Από την άλλη πλευρά, η σύζυγος του πρίγκιπα Ιωακείμ ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί πλήρως με τον σύζυγό της και την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτας. 

Μέσα ενημέρωσης της Δανίας δεν αποκλείουν ρόλο στην απόφαση της βασίλισσας να έπαιξε η έριδα που έχει η πριγκίπισσα Μαίρη με την πριγκίπισσα Μαρί

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο έκαναν λόγο για «αντιπαλότητα» μεταξύ των δύο γυναικών. Η αποκάλυψη των ψυχρών σχέσεων της πριγκίπισσας Μαίρη με την πριγκίπισσα Μαρί έγινε όταν η τελευταία σε συνέντευξή της δήλωσε πως «αναγκάστηκε» με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους να μετακομίσουν στο Παρίσι μόνιμα εντός του 2021. 

Η πριγκίπισσα Μαρί τον ίδιο μήνα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό της Δανίας «See and Hear» και δήλωσε πως η απόφαση να μείνει η οικογένειά της μόνιμα στο Παρίσι δεν είναι αποκλειστικά δική τους απόφαση. 

Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο γυναικών είχε γίνει αισθητή και κατά τη διάρκεια επίσημων εμφανίσεών τους, που και οι δύο επέλεξαν να φορέσουν παρόμοια σύνολα.

Βασίλισσα Μαργαρίτα: Η μακροβιότερη μονάρχης μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Η βασίλισσα Μαργαρίτα, πάντως ξεκαθάρισε στην ανακοίνωσή της ότι: «Είναι καθήκον και επιθυμία μου να φροντίζω ώστε η μοναρχία να συμβαδίζει πάντα με την εποχή της»

«Κάποιες φορές πρέπει να λαμβάνονται δύσκολες αποφάσεις»

Η βασίλισσα Μαργαρίτα, πάντως ξεκαθάρισε στην ανακοίνωσή της ότι: «Είναι καθήκον και επιθυμία μου να φροντίζω ώστε η μοναρχία να συμβαδίζει πάντα με την εποχή της. Αυτό σημαίνει κάποιες φορές ότι πρέπει να λαμβάνονται δύσκολες αποφάσεις και θα είναι πάντα δύσκολο να βρεθεί η σωστή στιγμή», συνεχίζει η ανακοίνωση της Μαργαρίτας, η οποία πρόσφατα συμπλήρωσε μισό αιώνα στον θρόνο.

Σύμφωνα με το παλάτι, η αφαίρεση των τίτλων από τα εγγόνια της βασίλισσας έγινε ώστε να τους δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία για να χαράξουν τη ζωή τους όπως το επιθυμούν.

Τέλος ο πρίγκιπας Ιωακείμ σχολίασε ότι: «Δεν είναι καθόλου αστείο να βλέπεις τα παιδιά σου να αντιμετωπίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο», αντέδρασε ο πρίγκιπας Ιωακείμ την περασμένη εβδομάδα. Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Β.Τ. το Σάββατο, είπε, μάλιστα, ότι «δυστυχώς» δεν έχει κανένα νέο από τη μητέρα του, ούτε από τον αδελφό του, τον διάδοχο Φρέντερικ.

Ενώ η βασίλισσα Μαργαρίτα πριν από λίγες μέρες ανέφερε ότι: «Ελπίζω ότι τώρα ως οικογένεια θα βρούμε τον τρόπο για να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top