Χριστούγεννα στον κόσμο - Πώς γιόρτασε ο πλανήτης

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Καρόλου ως βασιλιάς

Στην αυλαία μιας χρονιάς που δοκίμασε τις αντοχές της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη, οι πιστοί βρίσκουν ανακούφιση και ελπίδα στο πανανθρώπινο μήνυμα της Γέννησης του Χριστού

ΗΠΑ: Η πόλη των 2.500 κατοίκων που έχει πάντα... Χριστούγεννα

Στη Ρώμη, χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν για την ευλογία του Παπα Φραγκίσκου «Urbi et Orbi», (για την πόλη και τον κόσμο). Από τον εξώστη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας έστειλε μήνυμα ειρήνης και στήριξης στους ανθρώπους που υποφέρουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Με κατάνυξη και με την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών πρώτη φορά μετά την πανδημία, η βιβλική πόλη της Βηθλεέμ γιόρτασε  τα Χριστούγεννα στον κατάμεστο Ναό της Γεννήσεως. 

Στο Μεξικό, για ένατη χρονή ένας συνταξιούχος βάζει τη στολή του Άγιου Βασίλη και μοιράζει δώρα και ευχές σε άστεγους και φτωχούς στην πρωτεύουσα.  Φέτος τα δώρα ξεπέρασαν τα 1.300 και όλα προέρχονταν από άλλων συνταξιούχων φίλων του. 

Χριστούγεννα: Η μέρα με τα σπανιότερα γενέθλια παγκοσμίως

Στη Μαδρίτη οι πόρτες του πανεπιστημίου άνοιξαν το βράδυ της Παραμονής για εκατοντάδες αστέγους με την αφορμή ενός δείπνου που διοργάνωσαν εθελοντές.  

«Δεν έχουν όλοι την τύχη να περάσουν μια νύχτα με την οικογένειά τους, στη ζεστασιά, δίπλα σε ένα τζάκι ή απλά με τους αγαπημένους τους. Εκτός από ένα αξιοπρεπές γεύμα δίνουμε αγκαλιές και αγάπη που δεν παίρνουν πάντα  οι άστεγοι» είπε ο επικεφαλής εθελτοντικής οργάνωσης. 

Στην Αυστραλία κάτοικοι και επισκέπτες περνούν τα Χριστούγεννα στις παραλίες κάτω από τον καυτό ήλιο με μοναδική έγνοια να βγάλουν την καλύτερη αναμνηστική φωτογραφία.

Τα πιο περίεργα χριστουγεννιάτικα έθιμα σε όλη την Ελλάδα!

Βρετανία: Το πρώτο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Καρόλου ως βασιλιάς

Στο πρώτο του χριστουγεννιάτικο μήνυμα ως Βασιλιάς, ο Κάρολος αναφέρθηκε στη μητέρα του και εξήρε την καλοσύνη εκείνων που προσφέρουν στους συνανθρώπους του.

«Θέλω ιδιαιτέρως να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους υπέροχα ευγενικούς ανθρώπους που δίνουν τόσο γενναιόδωρα τρόφιμα ή δωρεές ή αυτό το πιο πολύτιμο αγαθό από όλα, τον χρόνο τους, για να στηρίξουν τους γύρω τους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» είπε ο Κάρολος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top