Ζευγάρι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή - Βασάνιζαν τον θετό γιο τους

Τον είχαν γυμνό και τον τάιζαν μόνο κρύο φαγητό

Ένα ζευγάρι από τις ΗΠΑ αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή στην Ουγκάντα αφού κατηγορείται για εμπορία παιδιών και κακοποίηση.

Εκτελέστηκε πρώην πεζοναύτης που βίασε και σκότωσε 16χρονη στις ΗΠΑ

Ο Nicholas Spencer και η σύζυγός του Mackenzie Leigh Mathias Spencer και οι δύο 32 ετών, βρίσκονται υπό κράτηση στην Ουγκάντα ​​από τις 9 Δεκεμβρίου, αφού κατηγορούνται ότι υπέβαλαν σε βασανιστήρια ένα 10χρονο παιδί. Το αγόρι, που είναι οροθετικό, ζούσε υπό τη φροντίδα τους σε ένα προάστιο της Καμπάλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία το ζευγάρι ανάγκαζε το αγόρι να περάσει τη μέρα ξυπόλητος και γυμνός, τον έβαζε συχνά να καμπουριάζει σε άβολες στάσεις όπως το κεφάλι του προς το πάτωμα ή τα χέρια του πολύ ανοιχτά και του σέρβιραν μόνο κρύα γεύματα από ψυγείο.

Το ζευγάρι κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Luzira, τη μοναδική φυλακή υψίστης ασφαλείας της χώρας που στεγάζει θανατοποινίτες. Αν κριθούν ένοχοι για τα εγκλήματα που κατηγορούνται αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή.

Το ζευγάρι έφτασε στην Ουγκάντα ​​το 2017 για να εργαστεί εθελοντικά σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα τις ΗΠΑ στην πόλη Jinja πριν μετακομίσει στο Naguru, ένα πολυτελές προάστιο της Καμπάλα, για να εργαστεί σε μια start-up.

Οι εισαγγελείς τους κατηγορούν ότι στρατολόγησαν, μετέφεραν και κράτησαν το 10χρονο παιδί για «σκοπούς εκμετάλλευσης», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ισόβια στον μακελάρη της Φλόριντα - Είχε σκοτώσει 17 μαθητές το 2018

Γυναίκα που δηλώνει φύλακας του 10χρονου παιδιού σε συνέντευξη που έδωσε ανώνυμα σε εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι είχε μια κάμερα στο δωμάτιό του που παρακολουθούσε κάθε του κίνηση. «Ήθελα να φύγω από τη δουλειά, αλλά ήξερα ότι αν έφευγα χωρίς να κάνω κάτι γι' αυτό, τα βασανιστήρια θα συνεχίζονταν». 

Επίσης πρόσθεσε ότι το ζευγάρι κακοποίησε μόνο ένα από τα τρία θετά παιδιά του επειδή ισχυρίστηκαν ότι το 10χρονο αγόρι ήταν πεισματάρικο, υπερκινητικό και ψυχικά ασταθές και χρησιμοποίησαν τις τιμωρίες για να τον κρατήσουν σε μια σειρά.

Ο Nicholas Spencer αναφέρεται επί του παρόντος ως εργαζόμενος στην MOTIV Uganda, μια εταιρεία που σύμφωνα με τη σελίδα της στο LinkedIn: «Δημιουργεί έναν χώρο όπου οι κατασκευαστές μπορούν να βελτιώσουν και να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους για να καλύψουν τη ζήτηση για τοπικές και διεθνείς αγορές.

Το MOTIV παρέχει στους δημιουργικούς την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε εργοστάσια, εκπαίδευση και στην αγορά όπου θα πωλούν τα προϊόντα τους.

Η σύζυγος Mackenzie εργάζεται επίσης για το MOTIV, σύμφωνα με την αστυνομία της Ουγκάντα. Επίσης αναφέρουν ότι είναι «ανάδοχοι γονείς τριών παιδιών».Το 10χρονο αγόρι φοίτησε σε σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Καμπάλα, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Θανατική ποινή στη γυναίκα που σκότωσε έγκυο και της έβγαλε το μωρό

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για παράνομη παραμονή στη χώρα, καθώς οι άδειες εργασίας τους έχουν λήξει. Είχαν μαζί τους τρία παιδιά από την Ουγκάντα ​​υπό ανάδοχη φροντίδα, συμπεριλαμβανομένου του θύματος, είπε η αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top