Ισόβια στον μακελάρη της Φλόριντα - Είχε σκοτώσει 17 μαθητές το 2018

Οι ένορκοι συμφώνησαν να μην του επιβληθεί η θανατική ποινή

Ο Νίκολας Κρουζ, ο οποίος το 2018 σκότωσε 17 μαθητές στη Φλόριντα, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή / Βίντεο Reuters

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς το δικαίωμα αναστολής της ποινής καταδικάστηκε και επισήμως χθες (2/11) ο Νίκολας Κρουζ, ο οποίος πυροβόλησε με ένα ημιαυτόματο τουφέκι και σκότωσε 17 μαθητές και εργαζόμενους στο λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Θανατική ποινή για τον μακελάρη της Φλόριντα

Τον περασμένο μήνα οι ένορκοι συμφώνησαν να μην επιβληθεί στον 24χρονο Κρουζ η θανατική ποινή, μην αφήνοντας άλλο περιθώριο στο δικαστήριο παρά μόνο να του επιβάλει ισόβια.

Ο Νίκολας Κρουζ, ο μακελάρης που πυροβόλησε και σκότωσε 17 μαθητές στο λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα το 2018, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη / Φωτογραφία AP

Ο Κρουζ είχε δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, για τη σφαγή που διέπραξε στις 14 Φεβρουαρίου 2018.

Η δικαστής Ελίζαμπεθ Σέρερ συμφώνησε με το αίτημα της εισαγγελίας και επέτρεψε στους συγγενείς των θυμάτων του 24χρονου να μιλήσουν στο δικαστήριο προτού να ανακοινωθεί η ποινή. Ορισμένοι από αυτούς επέκριναν δριμύτατα την απόφαση των ενόρκων και τον νόμο της Πολιτείας της Φλόριντας που απαιτεί ομοφωνία προκειμένου να καταδικαστεί σε θάνατο ένας κατηγορούμενος.

Είχε προειδοποιήσει ο μακελάρης της Φλόριντα: «Ορκίζομαι στο Θεό μια μέρα θα αιματοκυλήσω το σχολείο»

Ο Κρουζ είχε δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, για τη σφαγή που διέπραξε στις 14 Φεβρουαρίου 2018 / Φωτογραφία AP

Πολλοί συγγενείς απευθύνονταν απευθείας στον Κρουζ, ο οποίος παρακολουθούσε ανέκφραστος, πίσω από τα μεγάλα γυαλιά και την προστατευτική μάσκα του. Η Αν Ράμσεϊ, η μητέρα της 17χρονης Χελένα Ράμσεϊ, του είπε ότι είναι «σατανικός» ενώ η Ινέζ Χίξον τον αποκάλεσε «εγχώριο τρομοκράτη» επειδή σκότωσε τον πεθερό της, τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος του σχολείου, Κρις Χίξον.

Ο Κρουζ ήταν 19 ετών όταν εξαπέλυσε την επίθεση στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Πάρκλαντ, από το οποίο είχε αποβληθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top