Ζαχάροβα: «Μην τολμήσετε να στείλετε ελληνικούς S-300 στην Ουκρανία»

«Σενάρια» της Μόσχας για δήθεν μεταφορά των S-300

Μαρία Ζαχάροβα

«Προειδοποίηση» προς τη χώρα μας σχετικά με τα...«σχέδια αποστολής» ελληνικών S-300  προς την Ουκρανία, απηύθυνε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της ΡωσίαςΜαρία Ζαχάροβα

Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί σε «υποδομές καίριας σημασίας» στο Κίεβο

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ που...διαβλέπει τον κίνδυνο να στείλει η Ελλάδα S-300 στην Ουκρανία, ανέφερε σε δήλωσή της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίαςπως τα «σχέδια της Ελλάδας» να μεταφέρει τους S-300 στην Ουκρανία είναι προκλητικά και ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα σταλεί στο Κίεβο θα καταστραφεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. 

«Θεωρούμε προκλητικά τα σχέδια για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με τους S-300 και άλλα ρωσικά/σοβιετικά συστήματα αεράμυνας που θα είναι εχθρικά προς τη Ρωσία», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Αυστρία: Έλληνας υπήκοος κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Σύμφωνα με την ίδια «μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων των ρωσοελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών για τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία της 30ης Οκτωβρίου 1995 και για την προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων της 3ης Δεκεμβρίου 2013, οι οποίες απαγορεύουν απερίφραστα στην Ελλάδα να επανεξάγει τον παραδοθέντα στρατιωτικό εξοπλισμό σε τρίτο μέρος χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας».

Τόνισε, ακόμα, ότι η παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων θα έχει αναπόφευκτες συνέπειες «για να μην αναφέρουμε τη σημαντική αποδυνάμωση της ελληνικής αμυντικής ικανότητας στον τομέα της αεράμυνας».

«Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα σταλεί στο Κίεβο, θα εντοπιστεί και θα καταστραφεί εγκαίρως από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πριν να είναι πολύ αργά, μπορείτε να εγκαταλείψετε τα επικίνδυνα σχέδια. Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την ελληνική ηγεσία» αναφέρεται στο μήνυμά της.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η ελληνική ηγεσία είναι το τελευταίο διάστημα πρόθυμη να μεταφέρει στην Ουκρανία τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 PMU-1 που εδρεύουν στο νησί της Κρήτης, με την προϋπόθεση να παραλάβει νέα αμερικανικά αντιαεροπορικά  συστήματα Patriot σε αντικατάστασή τους.

Ρώσοι στρατιώτες κρατούνται έγκλειστοι επειδή αρνούνται να πολεμήσουν

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υφίσταται ζήτημα αποστολής των πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας τύπου S-300 στην Ουκρανία, προσθέτοντας πως η όποια στήριξη στην Ουκρανία δε θα γίνει εις βάρος της άμυνας της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top