Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί σε «υποδομές καίριας σημασίας» στο Κίεβο

Δείτε βίντεο - Σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασής τους

Νέοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο - Βίντεο από Reuters

Οι σημερινές επιδρομές της Ρωσίας έπληξαν «υποδομές καίριας σημασίας» στο Κίεβο της Ουκρανίας και στα περίχωρά του, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν περίπου δεκαπέντε από τα είκοσι UAVs που κατευθύνονταν στην ουκρανική πρωτεύουσα. 

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα / AP, Efrem Lukatsky

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο είπε πως κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θάνατοι ή τραυματισμοί λόγω των πληγμάτων, διευκρινίζοντας πως στελέχη κοινωφελών υπηρεσιών εργάζονται σε διάφορες τοποθεσίες στις συνοικίες Σολομιάνσκι και Σεβτσενκίβσκι. «Υπέστησαν ζημιές υποδομές καίριας σημασίας», ανέφερε ο κ. Κλίτσκο μέσω Telegram. «Μηχανικοί των εταιρειών του ηλεκτρισμού και της θέρμανσης εργάζονται για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση ως προς την παροχή», πρόσθεσε.

Ρώσοι στρατιώτες κρατούνται έγκλειστοι επειδή αρνούνται να πολεμήσουν

Σημειώνεται ότι δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters επιτόπου μετέδωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στην κεντρική συνοικία Σεβτσενκίβσκι, που γίνεται συχνά στόχος αεροπορικών πληγμάτων. Την ίδια ώρα, η συνοικία Σολομιάνσκι, στο δυτικό τμήμα του Κιέβου, είναι πολυάσχολος συγκοινωνιακός κόμβος, εκεί βρίσκονται σιδηροδρομικός σταθμός και το ένα από τα δύο πολιτικά αεροδρόμια της πόλης.

Χαλάσματα από τα νέα πλήγματα στο Κίεβο / AP, Felipe Dana

Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, σήμερα χρησιμοποιήθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας κάπου 35 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής τύπου Shahed, από τα οποία τα 30 καταρρίφθηκαν. Ο Ολεξίι Κουλέμπα, ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια του Κιέβου - η οποία εκτείνεται σε προάστια, όχι στην ίδια την πρωτεύουσα - ανέφερε πως επλήγησαν υποδομές και κατοικίες, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.

Ουκρανία: Παγώνουν και διψούν - Χωρίς ρεύμα και νερό

Πάντως, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως τα UAVs απογειώθηκαν από την ανατολική ακτή της Αζοφικής θάλασσας, στη νότια Ουκρανία, η οποία χαρακτηρίζεται πλέον «ρωσική λίμνη».

Φωτιές / AP, Efrem Lukatsky

Αξιοσημείωτο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σειρήνες της αεράμυνας ακούγονταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας στο Κίεβο και στα προάστιά του, ενώ οι αιθέρες του Κιέβου κρίθηκε πως ήταν καθαροί στις 05:50 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top