Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι συγκρατούμενές της - «Έχουν σκοτώσει ή βιάσει»

Ποιες είναι οι συνθήκες μέσα στη φυλακή του Χάρεν

Την ερχόμενη Πέμπτη οι αρχές θα αποφασίσουν εάν η Εύα Καϊλή θα αφεθεί ελεύθερη ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το QatarGate. Μέχρι τότε παραμένει προφυλακισμένη στο υπερσύγχρονο σωφρονιστικό ίδρυμα του Χάρεν.«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα», αποκάλυψε δημοσιόραφος για τις συγκρατούμενές της.

Εύα Καϊλή: Οι νέες φυλακές που μεταφέρθηκε είναι σαν μικρό χωριό

Η Εύα Καϊλή τις τελευταίες ημέρες ζει σε ένα μικρό δωμάτιο που, όμως, δε θυμίζει σε τίποτα το κελί φυλακής. Βρίσκεται μόνη και ενημερώνεται για τις εξελίξεις που την αφορούν από την τηλεόραση μέσα στο δωμάτιό της. 

Πώς είναι το κελί της Εύας Καϊλή

Η Εύα Καϊλή έχει τη δική της τηλεόραση στο πολυτελές κελί των φυλακών του Χάρεν / Φωτογραφία Star

Τις τελευταίες ώρες μετά και την προφυλάκιση του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι μιλά συνεχώς στο τηλέφωνο με την οικογένειά της, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Τετάρτη ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος:

Έxει τη δυνατότητα πολλές ώρες να μιλάει. Έχει τη δυνατότητα, όπως έχουν όλοι οι κρατούμενοι, να μιλάνε στο τηλέφωνο. Με τον δικηγόρο τους και με τους συγγενείς τους.

Οι «πολυτελείς» φυλακές του Χάρεν και το κελί της Εύας Καϊλή

Το Χάρεν είναι ένα απομακρισμένο προάστιο των Βρυξελλών κοντά στο αεροδρόμιο, αρκετοί κάτοικοι διαφωνούσαν με την κατασκευή της φυλακής στην περιοχή, ωστόσο παραδέχονται ότι οι συνθήκες για τους κρατούμενος είναι αρκετά καλές.  

Στο υπερσύγχρονο δωμάτιο του Χάρεν, η Εύα Καϊλή έχει το δικό της ψυγείο, παράθυρο που βλέπει στις εξωτερικές εγκαταστάσεις ακόμη και συσκευή τηλεφώνου για να επικοινωνεί με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 

Στην πτέρυγα που βρίσκεται συναναστρέφεται με περίπου 20 ακόμη κρατούμενες. 

το κελί της Εύας Καϊλή

Ο Βέλγος δημοσιογράφος Μισέλ Γκάγιερ, μιλώντας στο Star και την Έλγκα Νταϊφά περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει στις φυλακές η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. 

«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανό η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στην φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στην φυλακή», υποστήριξε.

Σημειώνεται ότι αρκετοί Βέλγοι παρομοιάζουν τις φυλακές του Χάρεν με ένα μικρό χωριό, όπου οι κρατούμενοι μπορούν να κάνουν πολλές δραστηριότητες ακόμη και να αθλούνται. Μάλιστα, υπάρχουν και παιδικές χαρές για τα παιδιά των μανάδων που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top