ΗΠΑ: Διευθυντής των Walmart πυροβόλησε υπαλλήλους - 6 νεκροί

Αφού σκότωσε τους συναδέλφους του, αυτοκτόνησε

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από πυροβολισμούς σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart στο Τσέσαπικ της Βιτζίνια στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική αρχή, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης έχασε επίσης τη ζωή του.

Ένας άνδρας, ο οποίος εικάζεται ότι ήταν ο διευθυντής του καταστήματος, άνοιξε πυρ εναντίον των εργαζομένων και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο εναντίον του κι αυτοκτόνησε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 7. 

«Η αστυνομία του Τσέζαπικ επιβεβαιώνει επτά θύματα, μεταξύ των οποίων ο δράστης, από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας στο κατάστημα της Walmart», ανέφερε η δημοτική αρχή μέσω του Twitter. Άγνωστο παραμένει το κίνητρο της επίθεσης. 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έφτασε στο σημείο, ενώ σοκαρισμένοι ήταν οι υπάλληλοι του καταστήματος. 

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως ο ίδιος βγήκε από την αίθουσα των εργαζομένων, όπου λίγα λεπτά μετά μπήκε ο διευθυντής και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. 

Μια γυναίκα δήλωσε πως ο 20χρονος αδελφός της πυροβολήθηκε μόλις δέκα λεπτά αφότου υπέγραψε την πρόσληψή του. 

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις για τη νέα μαζική δολοφονία που σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Γερουσιαστές επανέλαβαν το πάγιο αίτημα για να βρεθεί επιτέλους λύση, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες επιθέσεις. 

Η επίθεση στα Walmart συνέβη λίγες μέρες αφότου ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα gay club στο Κολοράντο, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 17. 

Σημειώνεται ότι αρχικά, εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει πως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχαν τουλάχιστον δέκα θύματα.

Το 2019 ένα ακόμα μακελειό είχε σημειωθεί σε κατάστημα της Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας με 23 νεκρούς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top