ΗΠΑ: Τέσσερις φοιτητές βρέθηκαν κατακρεουργημένοι στα κρεβάτια τους

Άγνωστος ποιος είναι ο δράστης

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε δύο από τα τέσσερα θύματα / AP Video

Θρήνος στις ΗΠΑ μετά τη μυστηριώδη δολοφονία τεσσάρων φοιτητών πανεπιστημίου. Οι νεαροί βρέθηκαν μαχαιρωμένοι στα κρεβάτια τους, μέσα στο σπίτι τους κοντά στην Πανεπιστημιούπολη. Ο δράστης παραμένει άφαντος και η αστυνομία συλλέγει πληροφορίες για την ταυτοποίησή του.

Τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου του Αϊντάχο βρέθηκαν νεκροί στα κρεβάτια τους, μέσα σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι κοντά στην πανεπιστημιούπολη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου και πιθανότατα κοιμόντουσαν όταν δέχθηκαν την επίθεση.

Κάθε θύμα υπέστη πολλαπλά τραύματα από «αρκετά μεγάλο» μαχαίρι.

νεκροί φοιτητές Αΐντάχο

Θρήνος για τους τέσσερις φοιτητές που βρέθηκαν δολοφονημένοι / AP Photo (Ted S. Warren)

«Πρέπει να είναι κάποιος πολύ θυμωμένος για να μαχαιρώσει τέσσερις ανθρώπους μέχρι θανάτου», είπε η ιατροδικαστής, υπογραμμίζοντας ότι τα θύματα έφεραν στο στήθος και στο πάνω μέρος του σώματος.

Σε απογευματινή δήλωση, το αστυνομικό τμήμα της Μόσχας επιβεβαίωσε ότι ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι τα θύματα ίσως να μην κοιμόνταν εντελώς, καθώς κάποιοι είχαν αμυντικά τραύματα. Η αστυνομία είπε επιπλέον ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις σεξουαλικής επίθεσης.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί δεν έχουν ταυτοποιήσει κάποιον ύποπτο, ούτε βρήκαν όπλο.

Ποιοι ήταν οι τέσσερις φοιτητές που δολοφονήθηκαν - Πού στρέφονται οι Αρχές

Και τα τέσσερα θύματα ήταν μέλη αδελφοτήτων και αδελφοτήτων. Πρόκειτα για την 21χρονο Mogen από το Coeur d'Alene του Αϊντάχο, την 21χρονη Kaylee Goncalves από το Rathdrum του Idaho, την 20χρονη Xana Kernodle από Post Falls και τον 20χρονο πρωτοετή Ethan Chapin από το Mount Vernon της Ουάσιγκτον. 

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη και ένα πρόχειρο χρονοδιάγραμμα των γεγονότων που οδήγησαν στους θανάτους. Ζήτησε από το κοινό να δώσει οποιεσδήποτε συμβουλές ή οδηγίες. 

φοιτητές βρέθηκαν δολοφονημένοι στα κρεβάτια τους

Μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης - AP Photo/Nicholas K. Geranios

Ο χάρτης έδειξε ότι ο Chapin και ο Kernodle εθεάθησαν στο σπίτι της αδελφότητας Sigma Chi μεταξύ 8 μ.μ. και 9 μ.μ. Σάββατο. Η αστυνομία είπε ότι πιστεύεται ότι επέστρεψαν στο σπίτι μέχρι τη 1:45 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η Goncalves και η Mogen πήγαν στο Corner Club, ένα δημοφιλές μπαρ στο κέντρο της Μόσχας, από τις 22:00 το Σάββατο έως 1:30 π.μ. Κυριακή. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν ένα κατάστημα τροφίμων στην Main Street, πριν επιστρέψουν στο σπίτι μέχρι τη 1:45 π.μ.

νεκροί φοιτητές ΗΠΑ

Οι τελευταίες στιγμές των κοριτσιών / AP

νεκρές φοιτήτριες

Το βίντεο παρακολούθησης από το κατάστημα τροφίμων δείχνει τους Goncalves και Mogen να παραγγέλνουν στο παράθυρο, να βγάζουν φωτογραφίες με το κινητό τους και να συνομιλούν με φίλους.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ένας άνδρας που φαίνεται στο βίντεο εμπλέκεται στο έγκλημα και ότι τα στοιχεία τους κάνουν να πιστεύουν ότι οι μαθητές ήταν στόχος, αν και δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες. Οι ερευνητές λένε ότι δεν φαίνεται να έχει κλαπεί τίποτα από τα θύματα ή το σπίτι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top