Παρίσι: Πέθανε ο Ιρανός πρόσφυγας που ενέπνευσε την ταινία «The Terminal»

Άφησε την τελευταία του πνοή στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Ιρανός πρόσφυγας, Μεχράν Καρίμι Νασερί, ο οποίος ενέπνευσε την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «The Terminal», με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νασερί πέθανε μέσα στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ, καθώς είχε επιστρέψει σε αυτό πριν από λίγες εβδομάδες. 

The Terminal: Ποιος ήταν ο Νασερί

Ο Μεχράν Καρίμι Νασερί έφτασε στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ το 1988 και παρέμεινε εκεί έως το 2006, αρχικά γιατί είχε χάσει τα χαρτιά του και δεν μπορούσε να εκδώσει καινούργια και στη συνέχεια από προσωπική επιλογή, βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν κοινόχρηστο χώρο του αεροδρομίου. 

Ιρανός 1

Ο Μεχράν Καρίμι Νασερί έζησε 18χρόνια στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού - AP

Μετά το 2006 ο Νασερί έζησε για αρκετά χρόνια εκτός του αεροδρομίου, όμως στα μέσα Σεπτεμβρίου επέστρεψε και τελικά πέθανε εκεί από ανακοπή καρδιάς. Όπως αποκάλυψε αξιωματούχος του Σαρλ ντε Γκολ στην κατοχή του βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ.

Είχε γεννηθεί το 1945 στην επαρχία Χουζιστάν του Ιράν και ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με σκοπό να βρει τη Βρετανίδα μητέρα του. 

Ιρανός 2

Επέστρεψε στο αεροδρόμιο τον Σεπτέμβριο και πέθανε από ανακοπή καρδιάς - AP

Το 1988 θέλησε να ταξιδέψει στη Βρετανία μέσω Βελγίου και Γαλλίας αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς πλέον δεν είχε τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα, με αποτέλεσμα οι γαλλικές αρχές να μην μπορούν να του επιτρέψουν να ταξιδέψει για τη Βρετανία.

Έτσι μετέτρεψε μια μικρή γωνιά του αεροδρομίου σε σπίτι του, όπου κι έμεινε για 18 ολόκληρα χρόνια.

Κάποτε η γαλλική κυβέρνηση του επέτρεψε να ζήσει στο έδαφός της με καθεστώς πρόσφυγα, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε γιατί όπως ισχυρίστηκε ήθελε απλά να του επιτραπεί να ταξιδέψει μέχρι την Βρετανία. Περνούσε

τις ώρες του στο αεροδρόμιο γράφοντας σε ένα σημειωματάριο και διαβάζοντας βιβλία.

Τομ Χανκσ

Ο Τομ Χανκς πρωταγωνίστηκε στην ταινία «The Terminal»

Το 2004 εκδόθηκε η αυτοβιογραφία του και λίγο αργότερα ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποφάσισε να την κάνει ταινία, με πρωταγωνιστές τον Τομ Χανκς και την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

Η φήμη του Νασέρι εκτοξεύτηκε και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο ήθελαν να του πάρουν συνέντευξη.

Το 2006 αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Στη συνέχεια έμεινε σε ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που του δόθηκαν από την παραγωγή της ταινίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top