Απειλές Μεντβέντεφ για χρήση πυρηνικών: «Όλα στην ώρα τους»!

«Η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη ολόκληρο το οπλοστάσιό της»

Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Σε έμμεσες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων προχώρησε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στη σκιά της στρατιωτικής υποχώρησης από τη Χερσώνα.

G20: Οι ηγέτες θα σαμποτάρουν την «οικογενειακή φωτογραφία» λόγω Ρωσίας

«Η Ρωσία είναι αυτή που σήμερα διαμορφώνει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, και όχι κράτη όπως η Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο. Και αυτή η νέα ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα οικοδομηθεί», διαμηνύει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και εκ των στενότερων συμμάχων του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει: «Θυμηθείτε ότι η Ρωσία, για λόγους που είναι προφανείς σε όλους τους λογικούς ανθρώπους, δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη ολόκληρο το οπλοστάσιο πιθανών μέσων καταστροφής. Και δεν έχει χτυπήσει οποιουσδήποτε πιθανούς εχθρικούς στόχους που βρίσκονται σε οικισμούς. Και όχι μόνο λόγω της εγγενούς ανθρώπινης καλοσύνης μας. Όλα έχουν την ώρα τους».

Η αναφορά Μεντβέντεφ στο Λονδίνο ηλθε σε συνέχεια δήλωσης του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Μπεν Ουάλας, περί «άλλης μίας ταπείνωσης» της Ρωσίας με την οπισθοχώρηση από τη Χερσώνα και τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου.

«Η ρωσική ανακοίνωση αποχώρησης από τη Χερσώνα σηματοδοτεί μία ακόμη στρατηγική αποτυχία για αυτούς», αναφέρει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top