Αύριο οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Ποιοι έλληνες διεκδικούν τη θέση τους στο Κογκρέσο;

Αύριο πραγματοποιούνται οι εξαιρετικά κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές για τη Γερουσία των ΗΠΑ. Εκλογές ιδιαίτερα κρίσιμες για τα ελληνικά συμφέροντα, μιας και οι ισορροπίες στη Γερουσία αφορούν τα εξοπλιστικά Ελλάδας και Τουρκίας. Το ρεπορτάζ δίνει ο Δημήτρης Σουλτογιάννης στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Μενέντεζ: Βέτο στα F-16 αν δε σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία

Μετά από μία ιδιαίτερα τοξική προεκλογική εκστρατεία, αύριο προσέρχονται οι Αμερικανοί στις κάλπες με τους Ρεπουμπλικανούς να ευελπιστούν να ανακτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου από τον Biden. Αύριο διακυβεύονται οι 35 από τις 100 θέσεις της γερουσίας. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο δημοσιογράφος, τα αποτελέσματα ενδέχεται να ανοίξουν τον δρόμο και στον Ντόναλντ Τραμπ για συμμετοχή τους στις εκλογές το 2024.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πολιτεία της Πενσιλβέινα, στην οποία εκλέγεται ο Μπομπ Μενέντεζ, ένας πολιτικός πολύ σημαντικός για τα εθνικά συμφέροντα. Θετικά τα νέα και για τους τρεις έλληνες υποψηφίους που όλα δείχνουν ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις τους. Αρκετή ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα είναι αυτή του Άλεξ Σκαρλάτου από το Oregon. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top