Όργια, ναρκωτικά, αυτοκτονία - Η ιστορία του δημιουργού της Barbie

Πώς «γεννήθηκε» η πιο διάσημη κούκλα στον κόσμο

Η ιστορία πίσω από την πιο διάσημη κούκλα του κόσμου 

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το ποιος ήταν ο πραγματικός δημιουργός της Barbie, της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο.  Η Ανν Ράιαν είναι η κόρη του Τζακ Ράιαν, του ανθρώπου που ισχυρίστηκε ότι εφηύρε την Barbie και παλεύει για την κληρονομιά του μπαμπά της και για πρώτη φορά, μιλώντας στην DailyMail, υποστηρίζει ότι η Mattel κόβει κάθε αναφορά στον πατέρα της λόγω του τρόπου ζωής που έκανε, προκειμένου να προστατεύσει την υγιή εικόνα της μάρκας.

Margot Robbie: Η... Barbie την έκανε την πιο ακριβοπληρωμένη στο Χόλιγουντ!

Ο Ράιαν συνδέθηκε με όργια, ναρκωτικά και τέλος την αυτοκτονία του. Η κόρη του παραδέχεται ότι ήταν ένας διεστραμμένος που διοργάνωνε σεξουαλικά όργια στο σπίτι του, έπινε πολύ, ήταν γνωστός swinger, έκανε χρήση κοκαΐνης και περνούσε περιόδους κατάθλιψης.

Η Mattel δεν παραδέχτηκε ότι ο Ράιαν ήταν ο δημιουργός της Barbie

Σημειώνεται ότι η Mattel - ο κολοσσός των παιχνιδιών - δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι ο Ράιαν ήταν ο δημιουργός κι υποστηρίζει την εκδοχή ότι η Barbie εφευρέθηκε από τη συνιδρύτρια της εταιρείας, Ρουθ Χάντλερ, παρόλο που κι εκείνη ήταν μια καταδικασμένη εγκληματίας, η οποία διώχθηκε από την εταιρεία, επειδή «μαγείρευε» τα βιβλία, σύμφωνα με την κόρη του Τζακ Ράιαν, Άνν. 

Ο Τζακ Ράιαν με τη δεύτερη σύζυγό του / AP

Στην προσπάθεια της να προστατεύσει την κληρονομιά του πατέρα της, η Ράιαν έστειλε emails και μηνύματα στην εταιρεία με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση σε εσωτερικά αρχεία, ωστόσο αγνοήθηκαν, όπως ισχυρίζεται. 

Στα δεξία η πρώτη κούκλα Barbie της ιστορίας / AP

«Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα», είπε η Άνν Ράιαν που μίλησε για τον πατέρα της, ο οποίος έφερε κέρδη δισεκατομμυρίων στη Mattel, όπως ισχυρίζεται. Ο Τζακ Ράιαν έβαλε τέλος στη ζωή του το 1991 σε ηλικία 65 ετών κι είχε παντρευτεί πέντε φορές. Ο τρόπος ζωής του φόβιζε τη Ρουθ Χάντλερ, η οποία δεν ήθελε να αμαυρωθεί η φήμη της διάσημης μάρκας. «Είναι σαφές ότι η Ρουθ και αποδοκίμασε τον τρόπο ζωής του πατέρα μου και ζήλευε την προσοχή που είχε αυτός και τα επιτεύγματά του» σημειώνει η Ανν.

H Ρουθ Χάντλερ κι η πρώτη κούκλα Barbie που σχεδιάστηκε / AP

Η Barbie παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1959. «Εμπνεύστηκε παρατηρώντας την κόρη της Μπάρμπαρα να παίζει με χάρτινες κούκλες για ώρες και είδε την ευκαιρία να υπερασπιστεί και να εμπνεύσει τα κορίτσια παρουσιάζοντας μια τρισδιάστατη κούκλα που τους δείχνει ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Mattel που χρεώνει την έμπνευση της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο στη Ρουθ Χάντλερ, ενώ δεν αναφέρει πουθενά τον Ράιαν. 

Ryan Gosling: Η πρώτη φωτογραφία του ηθοποιού ως Ken – Το σχόλιο της Mendes

«Σκοπός μου είναι να διαψεύσω επιτέλους την ιστορία της Ρουθ σχετικά με το ποιος είναι ο υπεύθυνος για την εφεύρεση της Barbie και για την τεράστια επιτυχία της», λέει η Άνν Ράιαν. «Αυτό που δεν αναφέρεται στην εταιρική ιστορία είναι ότι ο ρόλος του πατέρα μου στην ανάπτυξη της Barbie ξεκίνησε πολύ πριν καν έρθει στη Mattel. Όσο μεγάλωνε είχε εμμονή με τη γυναικεία μορφή, μελετούσε pin-ups διάσημων καλλιτεχνών και για χρόνια προωθούσε στη Ρουθ την ιδέα μιας γυναικείας κούκλας», υποστηρίζει η κόρη του Ράιαν.

Η γέννηση της Barbie

H Barbie γεννήθηκε από μια πλαστική κούκλα, την Bild-Lilli, που ανακάλυψε η Ρουθ Χάντλερ, το 1956 σε διακοπές της στην Ευρώπη. Την παρέδωσε στον Χάντλερ και του ζήτησε να φτιάξει το παιδικό παιχνίδι που έμελλε να αποφέρει δισεκατομμύρια στη Mattel. O Ράιαν με σπουδές στο Yale και στο Harvard σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια την κούκλα που χαίρει τεράστιας δημοφιλίας, ωστόσο η μόνη αναφορά στο πρόσωπο του έγινε στα απομνημονεύματά της το 1994, όπου αναφέρθηκε η συμβολή του στη φυσική κίνηση της κούκλας.

H Ρουθ Χάντλερ στα αριστερά / AP

Όπως λέει η κόρη του ο Ράιαν ήταν συντετριμμένος από την έκβαση της υπόθεσης, σταμάτησε να έχει στενές επαφές με την εταιρείας, την οποία μήνυσε για 24 εκατομμύρια δολάρια. «Ήταν τρομερό γι’ αυτόν. Νομίζω ότι η καρδιά του ράγισε» αναφέρει η κόρη του στην Daily Mail, η οποία αποκαλύπτει ότι τελικά έγινε διακανονισμός με την εταιρεία, ύψους 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων.
 

O Ράιαν διοργάνωνε τα όργια στο κάστρο στο Λος Άντζελες

Ο Τζακ Ράιαν ζούσε σ' ένα κάστρο στο Λος Άντζελες όπου διοργάνωνε τα όργια του όπως λέει η κόρη του, ωστόσο αναγκάστηκε να το πουλήσει προκειμένου να πληρώσει τους δικηγόρους του.

Αυτή είναι η πρώτη Ελληνίδα που έγινε κούκλα Barbie!

«Ο πατέρας μου έκανε πραγματικά τον βασιλιά στο κάστρο του. Διοργάνωνε συχνά πάρτι, όπου η επίτιμη καλεσμένη καθόταν σε έναν θρόνο, της έβαζαν ένα στεφάνι, και το άγριο πάρτι ξεκινούσε. Ακόμη και εγώ ως έφηβη τότε έκανα συχνά την εμφάνισή μου στα πάρτι αυτά με αναγεννησιακή ενδυμασία, καβάλα σ' ένα από τα άλογά μου», αποκαλύπτει η κόρη του. 

O Ράιαν είχε σπουδές στο Yale και στο Harvard / AP

«Απλώς δεν μπορούσα να το αντέξω. Υπήρχε επίσης το θέμα του μπουντρουμιού του Τζακ, ένας θάλαμος βασανιστηρίων βαμμένος σε μαύρο χρώμα και διακοσμημένος με μαύρη γούνα αλεπούς. Συνολικά, η σεξουαλική ζωή του Τζακ θα έκανε τον μέσο αναγνώστη του Penthouse να κοκκινίσει από το σοκ» παραδέχεται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top