Κυκλώνας Ίαν: Άνδρας κολυμπά στο πλημμυρισμένο σπίτι του - Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον 70 οι νεκροί και ανυπολόγιστες οι καταστροφές

Viral έχει γίνει το βίντεο ενός άντρα που τον δείχνει να κολυμπά στο πλημμυρισμένο του σπίτι από τον ισχυρό κυκλώνα Ίαν, που πλήττει τη Φλόριντα τις τελευταίες ημέρες, ενώ το νερό έχει καλύψει όλο το ισόγειο και σχεδόν και τον πρώτο όροφο της οικίας του.

Κυκλώνας Ίαν: Ξεπέρασαν τους 70 οι νεκροί!  

Ο Ίαν, ο οποίος συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους κυκλώνες που έχουν πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ, έσβησε από τον χάρτη ολόκληρες συνοικίες, κατέστρεψε γραμμές του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού και γέφυρες καθώς σάρωνε τις νοτιοδυτικές ακτές της Φλόριντας από την Τετάρτη.

Άνδρας κολυμπά στο πλημμυρισμένο του σπίτι από τον ισχυρό κυκλώνα Ίαν, που πλήττει τη Φλόριντα τις τελευταίες ημέρες

Δυστυχώς, ο απολογισμός των θυμάτων από το πέρασμα του κυκλώνα Ίαν στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, αυξήθηκε, με το CNN να μιλά για τουλάχιστον 70 νεκρούς.

Βιβλικές καταστροφές σε όλη τη Φλόριντα από τον κυκλώνα Ίαν

Σχεδόν 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Φλόριντα είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στις άλλες πληγείσες πολιτείες, δηλαδή σε Νότια Καρολίνα, Βόρεια Καρολίνα και Βιρτζίνια, ο αριθμός αυτός υπολογίζεται συνολικά σε περίπου 300.000.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες έπληξαν τομείς στα ενδότερα της πολιτείας. Ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να ψάχνουν θύματα.

Εικόνες Αποκάλυψης στη Φλόριντα: Τουλάχιστον 12 νεκροί από τον κυκλώνα Ίαν

Περισσότερες από 1.100 διασώσεις καταγράφηκαν στη Φλόριντα, δήλωσε ο κυβερνήτης Ρον Ντεσάντις. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν θα ταξιδέψουν στη Φλόριντα την Τετάρτη. 

Μετά το καταστροφικό πέρασμά του από τη Φλόριντα ο Ίαν κατευθύνθηκε προς τον Ατλαντικό, όμως έκανε αναστροφή και έπληξε τη Νότια Καρολίνα έχοντας μετατραπεί ξανά σε τυφώνα Κατηγορίας 1, ενώ προκάλεσε επίσης σφοδρές βροχοπτώσεις και στη Βόρεια Καρολίνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top