Η Ρωσία ανακοινώνει την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας

Ο Πούτιν θα παραστεί σε ειδική τελετή

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στο Ουκρανικό 

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα παραστεί αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο για την υπογραφή των συμφωνιών για την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μπάχαλο στη Ρωσία: Επιστράτευσαν ηλικιωμένους, ασθενείς, μέχρι και μαίες

«Τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την ένταξη των νέων περιοχών στην Ομοσπονδία της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ουκρανία

Η Μόσχα υποστηρίζει πως οι κάτοικοι στις τέσσερις κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία στα δημοψηφίσματα ψήφισαν υπέρ της προσάρτησής τους στη Ρωσία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εκφωνήσει ομιλία στη διάρκεια της τελετής και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τους διορισμένους από τη Μόσχα επικεφαλής των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών. 

Ουκρανία: Υπό την απειλή όπλου ψηφίζουν στα ρωσικά δημοψηφίσματα

Οι αρχές στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, διεξήγαγαν δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία και ισχυρίστηκαν ότι η πλειοψηφία των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της κίνησης αυτής. 

Ουκρανία: Στα σπίτια οι «κάλπες» για τα ψευτοδημοψηφίσματα στο Ντονμπάς

Η Δύση και το Κίεβο έχουν απορρίψει τα δημοψηφίσματα και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την προσάρτηση των εδαφών αυτών στη Ρωσία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top