ΗΠΑ: Καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία

«Κίνδυνος στρατολόγησης»

Aνεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν οι αντιδράσεις στη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Πούτιν στη Ρωσία / Βίντεο Star

Να φύγουν άμεσα από τη Ρωσία ζητά η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα από όλους τους Αμερικανούς πολίτες, προειδοποιώντας πως η Μόσχα ίσως να μην αναγνωρίζει το προνόμιο ενός διπλού υπηκόου και να τους στρατολογήσει.

Ρωσία: Το Κρεμλίνο παραδέχθηκε πως έγιναν «λάθη» στη στρατολόγηση

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν επειγόντως τη Ρωσία όσο υπάρχουν ευκαιρίες για κάτι τέτοιο.

«Οι πολίτες των ΗΠΑ δεν πρέπει να ταξιδεύουν στη Ρωσία, ενώ όσοι διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως από τη χώρα όσο εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμένες επιλογές εμπορικών ταξιδιών», ανέφερε η πρεσβεία στον ιστότοπο της.

Το μήνυμα περιέχει την προειδοποίηση, πως η Ρωσία μπορεί να αρνηθεί το προνόμιο ενός διπλού υπηκόου, αλλά και να αρνηθεί την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες προξενικής βοήθειας των ΗΠΑ ή και να αποτρέψει την αναχώρησή τους από τη Ρωσία, στρατολογώντας διπλούς υπηκόους.

Η πρεσβεία αναφέρει επίσης ότι «οι εμπορικές επιλογές πτήσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένες επί του παρόντος και συχνά δεν είναι διαθέσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα».

«Τα χερσαία δρομολόγια με αυτοκίνητο και λεωφορείο εξακολουθούν να είναι ανοιχτά. Εάν επιθυμείτε να αναχωρήσετε από τη Ρωσία, θα πρέπει να κινηθείτε ατομικά το συντομότερο δυνατό», συνέχισε στο μήνυμά της η πρεσβεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top