Γκάφα Ερντογάν: Μπέρδεψε τον πίνακα από την άλωση της Τριπολιτσάς

O πίνακας που παρουσίασε είναι ένα έργο του Georg Philipp Rugendas

Σε γκάφα ολκής φαίνεται πως υπέπεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μια φωτογραφία που ανάρτησε για την άλωση της Τριπολιτσάς.

Συγκεκριμένα, χθες, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μία ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, με αφορμή τη συμπλήρωση 201 ετών από το ιστορικό γεγονός, αναρτώντας έναν πίνακα – που υποτίθεται πως ήταν από την συγκεκριμένη μάχη και γράφοντας: «Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα και βάρβαρα».

Ερντογάν: Διάλεξε λάθος πίνακα 

Όμως, ο πίνακας με φωτογραφία του οποίου συνόδευσε την ανάρτησή του, ήταν από άλλη μάχη. Πρόκειται για έργο του Georg Philipp Rugendas, ο οποίος απεβίωσε το 1742. Ο εν λόγω πίνακας απεικονίζει τη μάχη του Πετροβαραντίν. 

Η εν λόγω μάχη έγινε στις 5 Αυγούστου 1716, κατά τη διάρκεια του Αυστροτουρκικού πολέμου, όταν ο οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το φρούριο του Πετροβαραντίν, το οποίο ήταν υπό τον έλεγχο των Αψβούργων, σύμφωνα με το Wikipedia. 

Οι Οθωμανοί προσπάθησαν να καταλάβουν το φρούριο, που ήταν στα στρατιωτικά σύνορα της μοναρχίας των Αψβούργων- το σημερινό Νόβι Σαντ της Σερβίας- αλλά υπέστησαν ήττα από στρατό που είχε το μισό μέγεθος από το δικό τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top