Ουρές στα σύνορα της Ρωσίας: Φεύγουν για να γλιτώσουν την επιστράτευση

Φόβοι ότι ο Πούτιν θα κλείσει τα διεθνή σύνορα σύντομα

Μεγάλες ουρές οχημάτων συνεχίζουν να σχηματίζονται στα συνοριακά περάσματα της Ρωσίας τη δεύτερη ημέρα της στρατιωτικής κινητοποίησης του Βλαντιμίρ Πούτιν. Φόβοι ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα κλείσει της επόμενες ώρες τα διεθνή σύνορα.

Ρωσία: Οι αμοιβές για τους στρατιώτες αν τραυματιστούν ή σκοτωθούν

Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν πάνω από 24 ώρες, καθώς οι δυτικοί ηγέτες διαφωνούν για το αν η Ευρώπη πρέπει να καλωσορίσει όσους φεύγουν από την κλήση για μερική επιστράτευση για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Πανικός στη Ρωσία μετά την επιστράτευση - Συλλήψεις και ουρές στα σύνορα

Η απόφαση του Ρώσου προέδρου να ανακοινώσει την μερική επιστράτευση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οδήγησε σε μαζική έξοδο των ανδρών που βρίσκονται σε ηλικία που μπορούν να πολεμήσουν. 

Ρωσία σύνορα

ουρές στα σύνορα με τη Ρωσία

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian», μάρτυρες στα σύνορα με τη Γεωργία, ανέφεραν ότι πολλοί Ρώσοι επιχειρούν να εγκαταλείψουν τη χώρα ακόμα και με ποδήλατα  ή σκούτερ, προκειμένου να παρακάμψουν την ουρά χιλιομετρων και την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ακόμα και οι συνοριακές διελεύσεις προς το Καζακστάν και τη Μογγολία, που δεν είναι τόσο «δημοφιλείς» έχουν επίσης κατακλυστεί από την ξαφνική προσέλευση Ρώσων που αναζητούν διέξοδο.

επιστράτευση Ρωσια - ουρές στα σύνορα

Ρωσία: Φόβοι ότι ο Πούτιν θα κλείσει διεθνή σύνορα

Τα ρωσικά διεθνή σύνορα παραμένουν ανοιχτά προς το παρόν, αλλά υπάρχουν διάχυτοι φόβοι ότι ο Πούτιν θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια περαιτέρω «έξοδο» ανδρών από τη χώρα.

Αναρίθμητες ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν και προσφέρουν συμβουλές για το «πώς να φύγετε από τη Ρωσία», ενώ ανεξάρτητοι ειδησεογραφικοί ιστότοποι που λειτουργούν εκτός της χώρας δίνουν μια λίστα με «πού να φύγετε τώρα από τη Ρωσία».

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν εκκλήσεις στη Δύση να ανακαλέσει ορισμένους από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία στις 23 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία άνοιξε την Παρασκευή την πόρτα σε Ρώσους που φεύγουν από τη χώρα, λέγοντας ότι χαιρετίζει τις αναφορές ότι «πολλοί» Ρώσοι δεν ήθελαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top