Σε δημοψηφίσματα προχωρούν οι αυτονομιστές για ενσωμάτωση στη Ρωσία

Διάγγελμα ετοιμάζει ο Πούτιν

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στο Ουκρανικό - Ο Πούτιν σχεδιάζει την προσάρτηση μεγάλων περιοχών που έχει καταλάβει / Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Ουκρανικό, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να προσαρτήσει μεγάλες περιοχές που έχει καταλάβει στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Ουκρανία: Ντονέτσκ και Λουχάνσκ σχεδιάζουν δημοψήφισμα για ένταξη στη Ρωσία

Οι αυτονομιστές ηγέτες τεσσάρων ελεγχόμενων από τη Ρωσία περιοχών της Ουκρανίας σχεδιάζουν να προχωρήσουν στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, τα δημοψηφίσματα  θα διεξαχθούν από τις 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι τέσσερις περιοχές είναι το Ντόνετσκ, η Χερσώνα, το Λουχάνσκ και η Ζαπορίζια.

Ουκρανία: Εκατοντάδες άμαχοι σε ομαδικό τάφο - Είχαν θηλιές στον λαιμό

Οι ανακοινώσεις έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση.

Ενδεικτικό της ακραίας ρητορικής του Κρεμλίνου είναι ότι σχολιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης είπε χθες ότι ο Πούτιν θα έπρεπε να είχε ρίξει πυρηνικά στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ αφού όλοι οι παγκόσμιοι ηγέτες ήταν συγκεντρωμένοι στο ίδιο μέρος.

Εν αναμονή διαγγέλματος από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις που «τρέχουν» στο θέμα του δημοψηφίσματος των τεσσάρων περιοχών ενδεχομένως να συνδέονται με την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να απευθύνει διάγγελμα στον ρωσικό λαό. 

Ενώ όμως αναμενόταν διάγγελμα του Πούτιν στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) το βράδυ της Τρίτης, τελικά μετά από καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ωρών, ένας πρώην σύμβουλος του Ρώσου προέδρου διέρρευσε ότι η ομιλία του Πούτιν στον ρωσικό λαό θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από μια ανάρτηση της αρχισυντάκτριας του ρωσικού κρατικού ειδησεογραφικού μέσου RT, Margarita Simonyan, η οποία έγραψε, απλώς, στο Telegram «πηγαίνετε για ύπνο».

Η τελευταία φορά που ο Πούτιν προέβη σε διάγγελμα ήταν λίγο πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top