Ουκρανία: Ντονέτσκ και Λουχάνσκ σχεδιάζουν δημοψήφισμα για ένταξη στη Ρωσία

Ποια είναι η πιθανή ημερομηνία

Ουκρανία: Οι Ρωσόφωνοι του Ντονμπάς Σχεδιάζουν Δημοψήφισμα

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην Ουκρανία το επόμενο διάστημα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στη Ρωσία.

Ουκρανία: Εκατοντάδες άμαχοι σε ομαδικό τάφο - Είχαν θηλιές στον λαιμό

Ο ηγέτης της αποσχισθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Ντένις Πουσίλιν κάλεσε σήμερα τον «ομόλογό» του από τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ» να συντονίσουν τις προσπάθειές τους σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξή των δύο ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πουσίλιν ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Λεονίντ Πασέτσνικ, τόνισε πως οι ενέργειές τους θα πρέπει να είναι συγχρονισμένες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Επιμελητηρίου Πολιτών, Αλεξάντερ Κόφμαν, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων Rossiya-24 ότι η 4η Νοεμβρίου είναι η καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη αυτοεπικαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ για το θέμα της ένταξης στη Ρωσία.

«Μου αρέσει πραγματικά ο συμβολισμός της 4ης Νοεμβρίου ως Ημέρας Εθνικής Ενότητας. Μου φαίνεται ότι ένα δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αυτή την ημέρα θα καταδείξει σαφώς τη λαϊκή ενότητα του Ντονμπάς, των απελευθερωμένων εδαφών της Ουκρανίας – των περιοχών Χερσώνας και Ζαπορίζιας – και της Ρωσίας», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top