Λαίδη Λουίζα: H αγαπημένη εγγονή της Ελισάβετ που «έσπασε» το πρωτόκολλο

Δάκρυσε στην αγρυπνία των εγγονιών της βασίλισσας

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες των εγγονιών της βασίλισσας Ελισάβετ που πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου αγρυπνία γύρω από το φέρετρό της, δύο ημέρες πριν από την κηδεία της.

Ουίλιαμ και Χάρι έκαναν αγρυπνία δίπλα στο φέρετρο της Ελισάβετ

Οι δύο γιοι του βασιλιά Καρόλου Γ', ο Willian και Harry, φορώντας τις στολές τους ηγούνταν των άλλων τεσσάρων ξαδελφιών τους που ήταν ντυμένα στα μαύρα. Στάθηκαν για 15 λεπτά με την πλάτη προς το φέρετρο και χαμηλωμένο το κεφάλι, υπό τα βλέμματα των επισκεπτών που έφθαναν για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στη σορό της Ελισάβετ Β', η οποία θα παραμείνει εκτεθειμένη σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

αγρυπνία εγγονιών βασίλισσας Ελισάβετ

αγρυπνία εγγονιών βασίλισσας Ελισάβετ 2

Από τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ ξεχώρισε η εγγονή της Λαίδη Λουίζ Γουίνσδορ, η πρωτότοκη και μοναδική κόρη του πρίγκιπα Έντουαρντ, του τέταρτου γιου της εκλιπούσας μονάρχη.

Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ

Η Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ στην αγρυπνία των εγγονιών της βασίλισσας Ελισάβετ / AP

Έχοντας στο πλάι τον μικρότερο αδελφό της Τζέιμς, Υποκόμη του Σέβερν, περπάτησαν μαζί στην αίθουσα του Ουέστμινστερ για να αποχαιρετίσουν την αγαπημένη τους γιαγιά.

Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ και Τζέιμς

Η Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ με μικρότερο αδελφό της Τζέιμς, Υποκόμη του Σέβερν / AP

παιδιά πρίγκιπα Έντουαρντ

Η στιγμή που η 18χρονη Λαίδη Λουίζ Γουίνσδορ, η αγαπημένη εγγονή της βασίλισσας, «έσπασε» το πρωτόκολλο και δάκρυσε έκανε τον γύρο του κόσμου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, απαγορεύεται στους royals να κλαίνε ή να εκφράζουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τα συναισθήματά τους που δείχνουν «αδυναμία».

Λαίδη Λουίζα Ουίνσδορ 4

Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ δάκρυα

Και τα δύο αδέλφια ήταν εμφανώς συγκινημένα στην αγρυπνία των εγγονιών της βασίλισσας Ελισάβετ / AP

Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ: Ποια είναι η αγαπημένη εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ

Η 18χρονη Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ Lady Louise Windsor (Λουίζα Αλίκη Ελισαβετ Μαρία (Louise Alice Elizabeth Mary) είναι το μεγαλύτερο παιδί και η μοναδική κόρη του Πρίγκιπα Εδουάρδου, Κόμη του Ουέσσεξ και της Σοφίας, Κόμισσας του Ουέσσεξ και είναι 16η στην σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε άριστη σχέση με τη γιαγιά της, τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ήταν η αγαπημένη της εγγονή, ενώ οι δυο τους μοιάζουν πολύ. Γνώστης είχε αναφέρει στη Sun το 2019: 

Η Βασίλισσα λατρεύει το γεγονός ότι η Λουίζ και ο Τζέιμς απολαμβάνουν τον χρόνο τους στο Μπαλμόραλ και έχει έρθει ιδιαίτερα κοντά με τη Λουίζ, η οποία φαίνεται να έχει γίνει το αγαπημένο της εγγόνι.

Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ και βασίλισσα Ελισάβετ

Η Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ σε μικρότερη ηλικία με τη γιαγιά της, βασίλισσα Ελισάβετ / AP

Η Λουίζα γεννήθηκε πρόωρα στις 8 Νοεμβρίου 2003 και ώρα 23:32 μ.μ. (ώρα Αγγλίας) στο Νοσοκομείο Φρίμλεϊ Παρκ στο Σάρρεϋ, μετά την εσπευσμένη μεταφορά της μητέρας της, με ασθενοφόρο, από το σπίτι τους στο Μπάγκσοτ Παρκ του Ουέσσεξ, αλλά ο πρίγκιπας Εδουάρδος δεν ήταν παρών στη γέννηση λόγω της απρόβλεπτης εξέλιξης.

Γεννήθηκε με καισαρική από τον Βασιλικό Χειρουργό και Γυναικολόγο Μάρκους Σέτσελ, λόγω αποκόλλησης του πλακούντα, η οποία προκάλεσε σοβαρή απώλεια αίματος τόσο στο παιδί όσο και στη μητέρα. Η Λουίζα μεταφέρθηκε προφυλακτικά στην νεογνολογική μονάδα του Νοσοκομείου Σεντ Τζόρτζ. Εν τω μεταξύ, η μητέρα της παρέμεινε στο Φρίμλεϊ Παρκ μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2003. Τα ονόματά της ανακοινώθηκαν στις 27 Νοεμβρίου.

πρίγκιπας Έντουαρντ, Σοφία, Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ και Τζέιμς

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ με τη σύζυγό του Σοφία και τα παιδιά τους Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ και Τζέιμς / AP

Η Λουίζα γεννήθηκε με εσωτροπία (πάθηση στα μάτια) και τον Ιανουάριο του 2006 υποβλήθηκε σε εγχείρηση ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα. Η εγχείρηση ήταν ανεπιτυχής και υποβλήθηκε ξανά στα τέλη του 2013.

Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ 2

Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ 4

Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ

Είναι μέλος του τμήματος Οδηγών και προηγουμένως υπήρξε μέλος των Νεράιδων, του οποίου η γιαγιά της είναι προστάτιδα και η μητέρα της είναι πρόεδρος.

Στις 29 Απριλίου 2011, ήταν μια από τις παράνυφους στο γάμο του εξάδελφου της, Πρίγκιπα William και της Kate Middleton.

Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ γάμος Μέγκαν - Χάρι

Στον γάμο του ξαδέλφου της πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle / AP

Η μητέρα της Λαίδη Λουίζ αποκάλυψε το 2016 ότι η κόρη της δυσκολεύτηκε να κατανοήσει το γεγονός ότι η γιαγιά της και η βασίλισσα της Αγγλίας ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Η Σόφι είχε πει μιλώντας στο Sky News: «Η Λουίζ δεν είχε ιδέα ότι η βασίλισσα και η γιαγιά της ήταν το ίδιο πρόσωπο. Ενώ πήγαινε στο σχολείο, κάποια παιδιά της είπαν: "Η γιαγιά σου είναι η βασίλισσα. Ήρθε σπίτι και μας είπε: "Μαμά, λένε ότι η γιαγιά είναι η βασίλισσα." Και είπα, "Ναι", και εκείνη συνέχισε λέγοντας "Δεν καταλαβαίνω τι εννοούν"».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top