Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Eξαίρεση για τον Μπάιντεν-Θα πάει με το «θηρίο»

Με λεωφορείο οι ηγέτες

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ 

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου και θα παρευρεθεί πλήθος ηγετών του κόσμου, βασιλιάδες και άλλοι αξιωματούχοι.

Ωστόσο η βρετανική και η αμερικανική κυβέρνηση απέκρουσαν τις υποψίες ότι ο Τζο Μπάιντεν ενδέχεται να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο και να αναγκαστεί να ταξιδέψει με λεωφορείο όταν ο ίδιος και ηγέτες από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας την επόμενη εβδομάδα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί η διαθήκη της θα φυλαχθεί για 90 χρόνια

Οι εικασίες σχετικά με τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις για τους ξένους αξιωματούχους που αναμένεται να παρευρεθούν στην τελετή της ερχόμενης Δευτέρας εντάθηκαν αφού εμφανίστηκαν κυβερνητικά έγγραφα που έλεγαν ότι οι ξένοι αρχηγοί κρατών θα πρέπει να μεταβούν μαζικά με λεωφορείο στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. αντί να χρησιμοποιούν ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Οι οδηγίες, τις οποίες είδε ο Guardian και ανέφερε πρώτο το Politico, έθεσαν αυστηρούς κανόνες για τους δεκάδες προέδρους, βασιλιάδες, βασίλισσες και πρωθυπουργούς που αναμένεται να παραστούν στην κηδεία, προτρέποντάς τους να ταξιδέψουν με εμπορικές πτήσεις για να μην επιβαρυνθούν υπερβολικά οι πτήσεις. από τα αεροδρόμια του Λονδίνου.

Το μήνυμα του πρωτοκόλλου ανέφερε επίσης ότι οι διεθνείς προσκεκλημένοι θα πρέπει να κρατούν τις αντιπροσωπείες τους όσο το δυνατόν μικρότερες και ότι οι προσκλήσεις για την κηδεία περιορίζονται ιδανικά στον αρχηγό του κράτους και στη σύζυγό του.

Όπως και οι προκάτοχοί του, ο Μπάιντεν -ο οποίος επιβεβαίωσε την παρουσία του- ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό με ελικόπτερο και με το βαριά θωρακισμένο προεδρικό αυτοκίνητο, γνωστό ως Beast.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top