ΔΝΤ: Στο «τραπέζι» έκτακτη χρηματοδότηση για την επισιτιστική κρίση

Για να μετριαστούν οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής      

Συνεχίζεται η αντεπίθεση των Ουκρανών γύρω από το Χάρκοβο / Βίντεο Star

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης για αποθέματα τροφίμων, ώστε να μετριαστούν οι παγκόσμιες συνέπειες που προκαλούνται από τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

     
Ουκρανία: Συνεχίζεται η αντεπίθεση των Ουκρανών γύρω από το Χάρκοβο 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει τρόπους για να παρέχει έκτακτη χρηματοδότηση σε χώρες που αντιμετωπίζουν κρίσεις στις τιμές των τροφίμων, οι οποίες, προκαλούνται από τον πόλεμο και θα συζητήσει τα μέτρα αυτά σε μία σημερινή συνεδρίαση του του διοικητικού συμβουλίου του, όπως δήλωσαν στο Reuters, πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Το σχέδιο αυτό, δεν έχει δημοσιοποιηθεί προηγούμενα, ενώ θα παρουσιαστεί σε μία ανεπίσημη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Αντεπίθεση Ουκρανίας: Ανακατάληψη εδαφών «σε βάθος πολλών χιλιομέτρων»     

Το ίδιο σχέδιο θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να βοηθήσει την Ουκρανία, αλλά και άλλες χώρες που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα από τη ρωσική εισβολή στη χώρα, χωρίς την επιβολή όρων που απαιτούνται σε ένα κανονικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες, καθώς το όλο ζήτημα εξετάζεται.

Τόσο το μέγεθος, όσο και το εύρος των μέτρων δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top