Ουκρανία: Συνεχίζεται η αντεπίθεση των Ουκρανών γύρω από το Χάρκοβο 

Οπισθοχωρούν βομβαρδίζοντας οι Ρώσοι 

Η εισβολή στην Ουκρανία δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελε ο Πούτιν. Οι ρωσικές δυνάμεις οπισθοχωρούν σε περιοχές-  κλειδιά της Ουκρανίας καθώς η πολεμική αντεπίθεση του Κιέβου αποδεικνύεται αποτελεσματική.

Αντεπίθεση Ουκρανίας: Ανακατάληψη εδαφών «σε βάθος πολλών χιλιομέτρων»   

Το  Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου αποτυπώνει την επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης. Με μπλε χρώμα καταγράφονται οι περιοχές που  διεκδικούν και ανακαταλαμβάνουν οι Ουκρανοί: ένα μεγάλο μέρος από την περιφέρεια του Χαρκόβου αλλά και μερικούς θύλακες κατά μήκος της κόκκινης γραμμής που χωρίζει την ελεύθερη από την κατεχόμενη Ουκρανία. Σε Χερσώνα και Μελιτόπολη, στα σημεία με τις μπλε διακεκομμένες γραμμές φαίνεται πως οι Ουκρανοί κάνουν ανταρτοπόλεμο.

O χάρτης με τα σημεία αντεπίθεσης των Ουκρανών

O χάρτης με τα σημεία αντεπίθεσης των Ουκρανών 

«Επί του παρόντος περίπου 2.000 χιλιόμετρα των εδαφών μας έχουν απελευθερωθεί. Δεν είναι κακή επιλογή για τον ρωσικό στρατό να τραπεί σε φυγή» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

Η ουκρανική σημαία κυματίζει και πάλι στην πόλη Μπαλάκλια ενώ η 25η ταξιαρχία του Κιεβου μπήκε στο Ιζιούμ, μια σημαντική βάση των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο.  Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να ενισχύσει τις δυνάμεις του μεταφέροντας με τη συνοδεία μαχητικών ελικοπτέρων όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό στην περιοχη. 

«Αποφασίστηκε να ανασυντάξουμε το ρωσικό στρατό στις περιοχές Μπαλακλέγια και Ιζιούμ» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας,   Ιγκόρ Κονανσέκοβ,  

Οι ουκρανοί πιέζουν στην περιοχή του Χάρκοβου από τη βόρεια πλευρά την ώρα που χτυπούν οι ρωσικοί πύραυλοι.

Σταματά εντελώς η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια 

Την ίδια ώρα η ουκρανική υπηρεσία, υπεύθυνη για τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια ανακοίνωσε πως για λόγους ασφαλείας σταματά εντελώς η λειτουργία της μονάδας. Το Κίεβο κάλεσε τους εναπομείναντες κάτοικους στις υπό ρωσική κατοχή γύρω περιοχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ουκρανία: Διεκόπη η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top