Κάρολος: Οι Βρετανοί γνωρίζουν την αγάπη του για την Ελλάδα 

Η ξενάγηση από τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο σπίτι του Έβανς στην Κρήτη 

Μπορεί η Ελισάβετ ως βασίλισσα να μην επισκέφθηκε ποτέ την χώρα μας ,ωστόσο ο νέος Βασιλιάς Κάρολος ο Γ’, σε κάθε ευκαιρία του δείχνει ότι εκτός από γαλαζοαίματος, στις φλέβες του τρέχει και ελληνικό αίμα. Την ίδια στιγμή, ένας συμπολίτης μας έδειξε την αγάπη του για την Οικογένεια των Ουίνδσορ με ένα ιδιαίτερο τρόπο, όπως κατέγραψε η κάμερα του Star, στο ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή.

Ελισάβετ: Η μοναδική της επίσκεψη στην Ελλάδα - Δεν ήρθε ποτέ ως βασίλισσα

Ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μπαλκόνι στην Αθήνα 

Την αγάπη του για την βασίλισσα Ελισάβετ δείχνει με εναν ξεχωριστό τρόπο  ο ιδιοκτήτης αυτού του διαμερίσματος. Οι περαστικοί  φωτογραφίζουν το καταπληκτικό  ομοίωμά της Βασίλισσας Ελισάβετ. 

Ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μπαλκόνι στην Αθήνα

Ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μπαλκόνι στην Αθήνα  

Οι Βρετανοί γνωρίζουν τους δεσμούς του βασιλιά Κάρολου με την Ελλάδα

Αν και η Ελισάβετ στα 70 χρόνια της βασιλείας της δεν επισκέφθηκε την χώρα μας, ο νέος Βασιλιά της Αγγλίας, είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας, καθώς όπου βρεθεί θα  δείξει την αγάπη του, καθώς την θεωρεί ως δεύτερη πατρίδα του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο  κτήμα του στο  Highgrove  έξω από το Λονδίνο, έχει  αφιερώσει ένα σημείο του οικήματος με εικόνες βυζαντινές, πολλές εκ των οποίων λένε πως προέρχονται απο το Άγιο Όρος.

Ο Κάρολος ανακηρύχθηκε κι επίσημα βασιλιάς

«Αγαπάει την Ελλάδα, έχει περάσει πολύ καιρό όπως ξέρετε στο Άγιο Όρος, αγαπάει την ορθόδοξη εκκλησία πάρα πολύ. Και ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Ελλάδα και είμαι σίγουρη δεν θα περάσει πολύς καιρός, θα επισκεφθεί πράγματι την (αγγλικανική εκκλησία) του Αγίου Παύλου. θα είναι τιμή και ευχαρίστηση» δηλώνει Βρετανίδα στο Star. 

Η ξενάγηση του Κάρολου από τη  Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο σπίτι του Έβανς

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν στην Κρήτη, στο σπίτι του αρχαιολόγου Άρθουρ Έβανς στην Κνωσσό,  η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρίγκιπα Κάρολο, καθώς παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Βρετανική Σχολή Αθηνών.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον βασιλιά Κάρολο στην επίσκεψή του ως διάδοχος στην Κρήτη

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον βασιλιά Κάρολο στην επίσκεψή του ως διάδοχος στην Κρήτη 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στον Πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του Ερωτόκριτου στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Πρόσκληση στον βασιλιά Κάρολο να επισκεφθεί το σπίτι της γιαγιάς του

Σε κάθε ευκαιρία ο Κάρολος μιλάει για την Ελληνίδα γιαγιά του Αλίκη. Άλλωστε ο πατέρας του Φίλιππος είχε επισκεφθεί 11 φορές την πριγκίπισσα Αλίκη στην Ελλάδα. Τώρα, περιμένουν τον Κάρολο, καθώς ο δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει απευθύνει πρόσκληση στον Βασιλιά της  Μεγάλης Βρετανίας να επισκεφθεί το σπίτι που ζούσε τα καλοκαίρια η αγαπημένη του γιαγιά. 

Η γιαγιά του Κάρολου Αλίκη η αιτία που ο Κάρολος αγάπησε την Ελλάδα

H πινακίδα στην είσοδο της Βίλας Αλίκη ανοίγει το χρονοντούλαπο της ιστορίας κι από μέσα ξεπηδούν τα έργα και οι ημέρες, της αγαπημένης γιαγιάς του βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας. Της γυναίκας  που  εμφύσησε στον Κάρολο την αγάπη για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. 

Στο Νέο Ηράκλειο η πριγκίπισσα Αλίκη παρέμεινε μέχρι το 1967 όπου και αναχώρησε για το παλάτι του Μπάγκιγχαμ, εξαιτίας της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας της.

Το σπίτι της γιαγιάς του Κάρολου Αλίκης στο Ηράκλειο Αττικής

Το σπίτι της γιαγιάς του Κάρολου Αλίκης στο Ηράκλειο Αττικής 

Το τριώροφο διατηρείται αναλλοίωτο. Το καθιστικό, τα προσωπικά της αντικείμενα μαρτυρούν τα χρόνια που έζησε εκεί η Πριγκίπισσα Αλίκη. Σήμερα λειτουργεί ως ΚΑΠΗ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top