Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη! 

Συνεχίζει εκβιασμούς και «φλερτ» με τη Μόσχα μετά τη στήριξη ΗΠΑ σε Ελλάδα

Ερντογάν

Η Τουρκία θα μπορούσε να στραφεί προς άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, για να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν της δώσουν καταδιωκτικά F-16, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας την τακτική των εκβιασμών προς τις ΗΠΑ.    

Παραλήρημα Ερντογάν για την Ελλάδα: «Μιλάμε στη γλώσσα που καταλαβαίνουν»

«Ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μας σπρώξουν προς άλλες οδούς. Θέλω να πω μ' αυτό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι οι μόνες στον κόσμο που πωλούν μαχητικά αεροπλάνα. Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία πωλούν επίσης. Είναι δυνατό να τα προμηθευτούμε παντού», είπε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Δένδιας: Τεράστια η όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας
 

«Υπάρχουν ήδη κάποιοι που μας στέλνουν σινιάλα», πρόσθεσε αναφερόμενος σε χώρες που είναι εν δυνάμει προμηθευτές.

«Τρελάθηκαν» οι Τούρκοι από τη στήριξη ΗΠΑ - Γαλλίας στην Ελλάδα!  

«Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει μια θετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα F-16, αλλά άφησε να εννοηθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι (το άλλο μεγάλο, δεξιό κόμμα των ΗΠΑ) είναι κατά», υπενθύμισε ο Ερντογάν. «Ο υπουργός μου των Εξωτερικών συνάντησε έναν αντιπρόσωπο των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλγαρία (...) ο οποίος είπε πως θα μπορούσαν να μας υποστηρίξουν», πρόσθεσε ωστόσο.
 

Να σημειωθεί ότι στην Άγκυρα πνέουν μένεα κατά των ΗΠΑ όχι μόνο για το ζήτημα της αναβάθμισης των F-16 και της αγοράς των F-35 που έχει μπλοκάρει το Κογκρέσο, αλλά και για την ανοιχτή καταδίκη από το State Depertment πρόσφατων των προκλητικών απειλών κατά της Ελλάδας και της αμφισβήτησης  της κυριαρχίας της στα νησιά του Αιγαίου.        

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top