Δένδιας: Τεράστια η όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας

«Η πατρίδα μας δεν πτοείται από αυτές τις απειλές»

Νίκος Δένδιας

Για «τεράστια όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στην Ελλάδα» έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας 2ο Economist Thessaloniki Metropolitan Summit.

«Η πατρίδα μας, ο λαός, η κοινωνία μας δεν πτοείται από τις απειλές αυτές. Η πατρίδα μας, ο λαός και η κοινωνία μας απορρίπτουν τις απειλές αυτές και καλούμε τους συμμάχους, τους φίλους μας, και τα μέλη της ευρωπαϊκής μας οικογένειας να κατανοήσουν το μέγεθος της πρόκλησης, το οποίο αντιμετωπίζει η πατρίδα μας», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Δένδιας για Τουρκία: Απειλές για το πότε θα έρθετε δε μας τρομάζουν

Ο ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «μια απίστευτη και απερίγραπτη ποιοτική αναβάθμιση που συνιστά ευθεία απειλή για την εδαφική ακεραιότητα για να μην πω για την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας».

«Τρελάθηκαν» οι Τούρκοι από τη στήριξη ΗΠΑ - Γαλλίας στην Ελλάδα!   

«Δεν είχαμε ακούσει ποτέ μέχρι τώρα οιονδήποτε να αμφισβητεί την ελληνικότητα των νησιών του Αιγαίου», είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και ήταν ξεκάθαρος ως προς την απάντηση της ελληνικής πλευράς.

Ελλάδα: Η Τουρκία κινείται πλέον στα όρια της επιστημονικής φαντασίας

Απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ήταν επίσης συνομιλητής, ο κ. Δένδιας είπε ότι «οι δεσμοί μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας είναι δεσμοί αιώνων» και «δεν ξεχνάμε τη βοήθεια που μας προσφέρατε».

Δένδιας στη Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Απορρίπτουμε πλήρως τα νεο-οθωμανικά νταηλίκια

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα βασίζεται στη γαλλική βοήθεια, η Ελλάδα βασίζεται στη στρατηγική σχέση και στη συμμαχία που έχει με τη Γαλλική Δημοκρατία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top