Νέα επίθεση Ερντογάν: «Η Ελλάδα είναι πιόνι και μαριονέτα του ΝΑΤΟ»

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά της Ελλάδας, αλλά και του ΝΑΤΟ. «Η Ελλάδα, που μας παρενοχλεί στο Αιγαίο, είναι πιόνι και μαριονέτα του ΝΑΤΟ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ισότιμος συνομιλητής μας»

Αυτή τη φορά, βέβαια, στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου βρέθηκε και το ΝΑΤΟ, με τον Ερντογάν να εξαπολύει ευθείες βολές προς τη Βορειοατλαντική Συμμαχία αλλά και προκλητικές κατηγορίες κατά της Ελλάδας:

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί που δημιουργούν προβλήματα με τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο σε κάθε ευκαιρία είναι μόνο πιόνια και αυτοί που βρίσκονται πίσω τους είναι που δίνουν τον πραγματικό αγώνα», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

Είμαστε η τρομακτική μάστιγα των εχθρών μας στον κόσμο.

Τουρκία: Στέλνει στο ΝΑΤΟ το θέμα με το δήθεν «κλείδωμα» τουρκικών F-16

«Ξέρουμε πολύ καλά πού μετέφερε τις δυνάμεις του το ΝΑΤΟ, το οποίο δε μας στήριξε όταν δεχόμασταν απειλές κατά της χώρας μας», πρόσθεσε και έκανε λόγο για «μαριονέτες, μέσω των οποίων κάποιοι επιλέγουν να δείχνουν την εχθρότητά τους προς τη χώρα και το έθνος της Τουρκίας».

Για «εχθρικές» ενέργειες της Ελλάδας έκανε λόγο ο Ερντογάν

Χθες, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «εχθρική ενέργεια» την «παρενόχληση» τουρκικών αεροσκαφών που εκτελούν «αναγνωριστικές αποστολές» πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα προκαλεί το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους εντείνοντας την εχθρική συμπεριφορά της, η οποία ξεκίνησε με την παρενόχληση του εναέριου χώρου και των αεροσκαφών μας και κλιμακώθηκε με το “ κλείδωμα” από τα ραντάρ των S-300», υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να είναι ισότιμος συνομιλητής μας σε πολιτικό, οικονομικό ή στρατιωτικό επίπεδο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top