Κούβα: Ιταλός τουρίστας νεκρός από ευλογιά των πιθήκων

Σε καραντίνα έχουν τεθεί οι επαφές του

Ρεπορτάζ του Star για την ευλογιά των πιθήκων 

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από ευλογιά των πιθήκων καθώς πέθανε ένας Ιταλός τουρίστας στην Κούβα, ο οποίος είχε προσβληθεί και ήταν το πρώτο κρούσμα της νόσου που καταγράφηκε στη χώρα.

Σύμφωνα με του κουβανικό υπουργείο Υγείας ο άντρας απεβίωσε την Κυριακή. «H κατάσταση αυτού του ασθενή επιδεινώθηκε γρήγορα και από τις 18 Αυγούστου βρισκόταν σε κρίσιμη και ασταθή κατάσταση, ενώ απεβίωσε το βράδυ της 21ης» τονίζει το υπουργείο.

Ευλογιά των πιθήκων: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξαν οι ΗΠΑ

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ακόμα πως ο 50χρονος Ιταλός άντρας είχε φθάσει στην Κούβα στις 15 Αυγούστου και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τρεις ημέρες αργότερα.

«Η έκθεση του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος προκλήθηκε από σηψαιμία, που οφείλεται σε βρογχοπνευμονία από απροσδιόριστο παθογόνο μικροοργανισμό, και από βλάβες σε πολλά όργανα», εξηγεί η ανακοίνωση.

Ευλογιά των πιθήκων: Συνολικά 50 κρούσματα στη χώρα μας

Ύστερα από αναλύσεις το υπουργείο απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ασθενής να παρουσίασε και άλλες παθολογίες λοιμώδους προέλευσης.

Ο Ιταλός είχε αισθανθεί «γενικά συμπτώματα» αδιαθεσίας και επειδή επέμεναν πήγε την Πέμπτη σε γιατρό.

Στη συνέχεια είχε εισαχθεί επειγόντως σε νοσοκομείο έπειτα από καρδιακή ανακοπή, από την οποία στη συνέχεια συνήλθε.

Λάρισα: 40χρονος με ευλογιά των πιθήκων μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πρόσωπα που είχαν έρθει σε επαφή με αυτόν τον άνδρα, τα οποία έχουν τεθεί σε απομόνωση, είναι προς το παρόν ασυμπτωματικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top