Γαλλία: Καταστροφικές φωτιές - Στάχτη 60.000 στρέμματα γης

Πάνω από 6.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Εικόνες του Reuters από την λαίλαπα της φωτιάς στην περιοχή Ζιρόντ

Πυρκαγιές μαίνονταν χθες στη νοτιοδυτική Γαλλία καταστρέφοντας 16 κατοικίες, κατακαίοντας 60.000 στρέμματα και εξαναγκάζοντας σχεδόν 6.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από την περιοχή, η οποία είχε πληγεί και τον περασμένο μήνα από τεράστιες πυρκαγιές.

Η Γαλλία, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, αντιμετωπίζει κύματα καύσωνα και ξηρασίας που έχουν προκαλέσει πολλές πυρκαγιές τους δύο τελευταίους μήνες.

Φωτιές Γαλλία

Πυρκαγιές κατακαίουν τη νοτιοδυτική Γαλλία / AP Images

«Η φωτιά εξαπλώνεται και έχει επεκταθεί στο νομό Λαντ», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι τοπικές αρχές του οινοπαραγωγικού νομού Ζιρόντ, προσθέτοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί 500 πυροσβέστες.

Ξηρασία στην Ευρώπη: «Διψάει» η Γαλλία, «στέγνωσαν» Ρήνος και Δούναβης

Ο νομός Ζιρόντ στη νοτιοδυτική Γαλλία επλήγη τον Ιούλιο από δύο πυρκαγιές που κατέστρεψαν περισσότερα από 20.000 στρέμματα δάσους και προκάλεσαν την απομάκρυνση σχεδόν 40.000 ανθρώπων.

Πυρκαγιές μαίνονταν όμως χθες και σε άλλα μέρη της χώρας, μία στους νότιους νομούς Λοζέρ και Αβερόν, όπου σχεδόν 6.000 στρέμματα έχουν ήδη καεί και άλλη μία στο νομό Μαιν-ε-Λουάρ στη δυτική Γαλλία, όπου 6.500 στρέμματα έχουν καεί και 5.000 απειλούνται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top