Γαλλία: Έβγαλαν από τον Σηκουάνα τη φάλαινα που είχε εγκλωβιστεί

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού κράτησε έξι ολόκληρες ώρες

Βίντεο του RUPTLY με την παγιδευμένη φάλαινα

Η λευκή φάλαινα η οποία έχασε το δρόμο της και βρισκόταν στον Σηκουάνα επί μία εβδομάδα βγήκε εντέλει τις πρώτες πρωινές ώρες από τα νερά του ποταμού.

Η φάλαινα ήταν σταματημένη σε υδατοφράκτη στο Σεν-Πιερ-λα-Γκαρέν στη βόρεια Γαλλία.

Φαλαινα Σηκουανας

AP Images

Γύρω στις 05:00 (ώρα Ελλάδας), έπειτα από έξι ώρες προσπάθειας, το κήτος, βάρους σχεδόν 800 κιλών, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται πολύ ανησυχητική, υψώθηκε με δίχτυ από γερανό και αποτέθηκε σε μαούνα, όπου έσπευσαν να του προσφέρουν φροντίδες περίπου δέκα κτηνίατροι.

 

 

 

 

Η φάλαινα Μπελούγκα, που ζει κανονικά σε παγωμένα νερά, αναμενόταν να τοποθετηθεί σε φορτηγό ψυγείο για να μεταφερθεί στη θάλασσα, πάνω σε άχυρο ή άλλο υλικό που θα είναι άνετο, διευκρίνισε η Ιζαμπέλ Ντορλιά-Πουζέ, γενική γραμματέας της νομαρχίας Ερ, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Σεν-Πιερ-λα-Γκαρέν.

Παρίσι: Όρκα μήκους τεσσάρων μέτρων βρέθηκε στον Σηκουάνα!

Ειδικός χώρος με θαλασσινό νερό στο λιμάνι του Ουιστρεάμ ετοιμάστηκε για την υποδοχή της φάλαινας, που θα μείνει εκεί τρεις ημέρες, ώστε να οργανωθεί η επιστροφή της στην ανοικτή θάλασσα και να παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας της.

Το κήτος, που εντοπίστηκε στις 2 Αυγούστου στο Σηκουάνα, παρέμενε από την Παρασκευή στο ίδιο σημείο.

Η επιχείρηση για να επιστρέψει στη θάλασσα, πέρα από το ότι είναι «ασυνήθιστη», ενέχει κινδύνους για την Μπελούγκα, που είναι ήδη αδυνατισμένη και ευαίσθητη σε κάθε είδους στρες, σημείωσε η Ιζαμπέλ Μπρασέρ του ενυδρείου Marineland στην Αντίμπ. Προειδοποίησε μάλιστα ότι μπορεί να πεθάνει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top