Αφγανιστάν: Οκτώ νεκροί από βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

18 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Αφγανιστάν: Επίθεση Του Ισλαμικού Κράτους Με Νεκρούς

Νέα αιματηρή επίθεση στο Αφγανιστάν με νεκρούς και τραυματίες. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Συνολικά οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε εμπορικό δρόμο σιιτικής συνοικίας της Καμπούλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αφγανικής αστυνομίας.

Η βόμβα εξεράγη μέσα σε χειράμαξα που ήταν γεμάτη με λαχανικά σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας αυτής στη δυτική Καμπούλ. 

Οι ομάδες ασφαλείας προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χαλίντ Ζαντράν αναφερόμενος στο περιστατικό. 

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση στο κανάλι της στην πλατφόρμα Telegram.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της δυτικής Καμπούλ.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη δειλή ενέργεια η οποία είναι έργο αυτών που είναι εχθροί του Ισλάμ και της χώρας», δήλωσε σε μήνυμα του στο Twitter o εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Η σιιτική κοινότητα, η οποία αποτελείται κυρίως από τους Χαζάρα και αντιπροσωπεύει μεταξύ του 10 και 20% του αφγανικού πληθυσμού (σχεδόν 40 εκατομμύρια κάτοικοι) διώκεται εδώ και καιρό στη χώρα αυτή της οποίας ο πληθυσμός είναι στην πλειονότητά του σουνιτικός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top