Αποχωρεί η Ρωσία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά το 2024

«Ο διαστημικός τομέας είναι μία δύσκολη κατάσταση»

ρωσία διαστημικός σταθμός

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos Γιούρι Μπορίσοφ, η Ρωσία θα σταματήσει την εκμετάλλευση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μετά το 2024.

«Θα εκπληρώσουμε αναμφίβολα όλες τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους εταίρους μας» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δήλωσε ο Γιούρι Μπορίσοφ κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Ομως η απόφαση για την αποχώρηση από τον σταθμό μετά το 2024 είναι ειλημμένη», εξήγησε.

Φυσικό Αέριο: Η Ρωσία μείωσε 20% τη ροή στον Nord Stream 1

«Πιστεύω ότι μέχρι τότε θα αρχίσουμε να δημιουργούμε ρωσικό δορυφορικό σταθμό», ο οποίος θα είναι η βασική προτεραιότητα του εθνικού διαστημικού προγράμματος, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Roscosmos.

«Το μέλλον των επανδρωμένων ρωσικών πτήσεων θα πρέπει να βασίζεται πριν απ΄όλα σε ένα συστημικό και ισορροπημένο επιστημονικό πρόγραμμα ώστε κάθε πτήση να μας εμπλουτίζει σε γνώσεις στον διαστημικό τομέα».

Η Ελλάδα στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας με τις «μη φιλικές χώρες»

«Ο διαστημικός τομέας είναι μία δύσκολη κατάσταση και πιστεύω ότι η κύρια αποστολή μου είναι να μην ρίξω τον πήχυ, αλλά να τον τοποθετήσω ψηλότερα, παρέχοντας πάνω απ΄όλα τις αναγκαίες διαστημικές υπηρεσίες για την ρωσική οικονομία», είπε ο Γιούρι Μπορίσοφ επικεφαλής της Roscosmos, αναφερόμενος στην πλοήγηση, την επικοινωνία και την μεταβίβαση δεδομένων.

Το 2020, η Ρωσία έχασε το μονοπώλιο των αποστολών στο Διάστημα (με τους πυραύλους και τα διαστημόπλοια Soyuz, παλαιούς, αλλά αξιόπιστους) με την είσοδο της SpaceX του Ιλον Μασκ στις αποστολές.

Ρωσία: Aύξησε το πλαφόν στις εξαγωγές ηλιελαίου και αλεύρων από ηλιοτρόπια

Η συνεργασία της Ρωσίας με την Δύση στον διαστημικό τομέα επλήγη επίσης από την ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top