Η Ελλάδα στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας με τις «μη φιλικές χώρες»

Στη «μαύρη λίστα» προστέθηκαν ακόμα Δανία, Σλοβενία, Σλοβακία και Κροατία

 Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Πλέον είναι και η Ελλάδα «μη φιλική χώρα» για τη Ρωσίασύμφωνα με ανακοίνωση της Μόσχας. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν υπέγραψε σήμερα το σχετικό διάταγμα. Στη «μαύρη λίστα» του Κρεμλίνου προστέθηκε ακόμα η Δανία, η Σλοβενία, η Σλοβακία καθώς και η Κροατία.

Πούτιν: «Εάν η Δύση θέλει να μας νικήσει στο πεδίο της μάχης, ας δοκιμάσει»

«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», σύμφωνα με το έγγραφο.

Πούτιν: Απειλεί τη Δύση – Οι κυρώσεις θα έχουν συνέπειες

Οι επιπτώσεις για τη χώρα μας

Συμφώνα με τη ρωσική κυβέρνηση, υπάρχει πλαφόν των ατόμων που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τα οποία διπλωματικές αποστολές «μη φιλικών χωρών» και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να συνάψουν συμβάσεις εργασίας.

Η Ελλάδα πλέον έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, η Σλοβακία 16. Η Σλοβενία και η Κροατία δε θα μπορούν να προσλάβουν καθόλου υπαλλήλους στις πρεσβείες και τα προξενεία τους.

Μόσχα: Ρεκόρ 20ετίας στο πλεόνασμα του ρωσικού ισοζυγίου

Η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης σημειώνει ότι η λίστα «δεν είναι οριστική και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών (...) ενδέχεται να διευρυνθεί».

Να υπενθυμίσουμε πως στις αρχές Μαρτίου η Ρωσία είχε καταρτίσει μία λίστα με χώρες «που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας, των ρωσικών εταιρειών και πολιτών». 

CIA: «Ο Πούτιν χαίρει άκρας υγείας»

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ουκρανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, καθώς και άλλα ξένα κράτη και εδάφη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top