CIA: «Ο Πούτιν χαίρει άκρας υγείας»

Τέλος στα σενάρια για την υγεία του Ρώσου προέδρου

Τους τελευταίους μήνες είναι έντονες οι φήμες ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαίρει άκρας υγείας»  δήλωσε χθες ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, βάζοντας έτσι τέλος στην έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών, ότι ο Ρώσος πρόεδρος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Πάντως ο Μπερνς εξήγησε πως η δήλωση αυτή δεν αποτελεί την επίσημη εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ωστόσο, το γεγονός ότι την έκανε αυτός απογοητεύει τους πολιτικούς αντιπάλους του Πούτιν, οι οποίοι ήλπιζαν ότι πλησιάζει το τέλος της κυριαρχίας του. 

Πούτιν: «Εάν η Δύση θέλει να μας νικήσει στο πεδίο της μάχης, ας δοκιμάσει»

Ο Μπερνς, που στο παρελθόν υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα, δήλωσε πως «απ’ όσα μπορούμε να πούμε, ο Πούτιν είναι πολύ υγιής».

Ουίλιαμ Μπερνς

Ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς

Οι δηλώσεις του διευθυντή της CIA έγιναν μια μέρα μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Τεχεράνη, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιράν,  Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.

«Ο Πούτιν πιστεύει στον έλεγχο και τον εκφοβισμό»

Μεταξύ άλλων ο Μπερνς δήλωσε πως ο Πούτιν πιστεύει στον έλεγχο, τον εκφοβισμό και τα αντίποινα. 

Είχε τους πυρηνικούς κωδικούς του Πούτιν και βρέθηκε με σφαίρα στο κεφάλι

«Είναι πεπεισμένος ότι το πεπρωμένο του ως ηγέτης της χώρας του είναι να αποκαταστήσει τη Ρωσία ως μεγάλη δύναμη. Θεωρεί ότι το κλειδί για να το πετύχει αυτό είναι να αναδημιουργήσει μια σφαίρα επιρροής στη γειτονιά της Ρωσίας και δεν μπορεί να το κατορθώσει χωρίς να ελέγχει την Ουκρανία», τόνισε. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα, ταξίδεψε στη Ρωσία και προειδοποίησε τον Πούτιν για τις σοβαρές επιπτώσεις μιας εισβολής στην Ουκρανία. 

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέρρευσε μετά από πολύωρη σύσκεψη»

Όμως, όπως είπε, «αναχώρησε από τη ρωσική πρωτεύουσα πιο ανήσυχος απ’ ό,τι όταν έφθασε». 

Σύμφωνα με τον Μπερνς, τα σχέδια του Πούτιν βασίστηκαν σε «βαθιά εσφαλμένες υποθέσεις και ορισμένες πραγματικές ψευδαισθήσεις, ειδικά όσον αφορά στην Ουκρανία και τη βούλησή της να αντισταθεί». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top