Πούτιν: Απειλεί τη Δύση – Οι κυρώσεις θα έχουν συνέπειες

Καταστροφική αύξηση τιμών για τους καταναλωτές

Πούτιν: Απειλεί τη Δύση – Οι κυρώσεις θα έχουν συνέπειες

Σφοδρές απειλές εξαπολύει κατά της Δύσης ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μπορεί να φέρει καταστροφικές αυξήσεις στις τιμές στις ενεργειακές αγορές και να δημιουργήσει ολέθριες συνέπειες στα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη, πλήττοντάς τα με ακόμη πιο υψηλές τιμές. 

Πούτιν: «Εάν η Δύση θέλει να μας νικήσει στο πεδίο της μάχης, ας δοκιμάσει»

«Ναι γνωρίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους», δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους. 

Ουκρανία: Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό

«Πάντως αναμένουμε ότι το αποτέλεσμα αυτού του είδους των ενεργειών να είναι μια αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου στην spot αγορά και μια αύξηση του κόστους των ενεργειακών πόρων για τους τελικούς καταναλωτές», πρόσθεσε. 

Σκρέκας: ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από Ρωσία

«Όλα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά ότι οι περιορισμοί που θέτουν οι κυρώσεις στη Ρωσία προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στις χώρες που τις επιβάλλουν. Η περαιτέρω χρήση των κυρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο σοβαρές, χωρίς υπερβολή, ακόμη και καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας», συνεχίζει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top