Σκρέκας: ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από Ρωσία

Συναγερμός για το φυσικό αέριο και στην Ελλάδα

Υπό τη βαριά σκιά των εξελίξεων στην αγορά του φυσικού αερίου, συγκλήθηκε το πρωί έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Ενέργειας, προκειμένου να αναλυθούν όλα τα νέα δεδομένα και οι προκλήσεις για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. 

Έκτακτη συνεδρίαση για το φυσικό αέριο - Συναγερμός στην κυβέρνηση

Αιτία ότι η Ρωσία αποφάσισε τη μείωση της παροχής  φυσικού αερίου μέσω της Gazprom σε άλλες χώρες σε ποσοστά που ξεπερνούν  το 60%, προκαλώντας συναγερμό στις  χώρες  της Δυτικής και Κεντρικής  Ευρώπης  για την ενεργειακή τους επάρκεια. 

Σκρέκας στην Επιτροπή της Βουλής:  ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της  παροχής από τη Ρωσία  

Ο κ. Σκρέκας μιλώντας  στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής  αναφέρθηκε στο  ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αλλά πρόσθεσε ότι η  Ελλάδα έχει το μικρότερο ρίσκο από τις 27 χώρες της ΕΕ. 

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Κλείνει τις στρόφιγγες η Gazprom

«Να θυμίσω ότι η εγκατάσταση αεριοποίηση Ρεβυθούσα που κατασκευάστηκε πριν 20 χρόνια σήμερα δίνει δυνατότητα στη χώρα να αντικρίζει με αισιοδοξία ακόμα και  το ενδεχόμενο να έχουμε ολική αποκοπή φυσικού αερίου. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 27 της Ευρώπης με το μικρότερο ρίσκο σε περίπτωση ολικής αποκοπής. Και αυτό γιατί διαθέτει εγκατάστασης αεριοποίησης» τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας..    
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top