Φυσικό Αέριο: Η Ρωσία μείωσε 20% τη ροή στον Nord Stream 1

Αύριο το έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του φυσικού αερίου καθώς μετά την επαναλειτουργία του Nord Stream 1 η Ρωσία προχώρησε στη μείωση της ροής του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη κατά 20%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom άλλη μία τουρμπίνα του αγωγού τέθηκε εκτός λειτουργίας και η ροή του φυσικού αερίου -ήδη μειωμένη στο 40% της δυναμικότητας του αγωγού- θα περικοπεί περαιτέρω κατά το ήμισυ από την Τετάρτη, δηλαδή στο 20%, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Φυσικό Αέριο: Σταθερή η ροή προς Γερμανία-Μειωμένη προς Πολωνία

Να σημειωθεί πως αύριο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση.

Περισσότερες από 10 χώρες της ΕΕ έχουν αντιταχθεί στην πρόταση της Κομισιόν, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία έχει πει ότι δε θα δεχθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αλλά και σύσσωμος ο Νότος.

Το τελευταίο σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι έχει ήδη υποστεί αλλαγές, με τη βασικότερη να επιτρέπει στις χώρες να ζητούν εξαιρέσεις από την υποχρεωτική μείωση της ζήτησης, επικαλούμενες την «ειδική γεωγραφική ή φυσική τους κατάσταση».

Φυσικό αέριο: Όχι σε Κομισιόν για μείωση 15% από Ελλάδα, Ισπανία,Πορτογαλία

Επίσης, θα απαιτείται πέντε και όχι τρεις χώρες για να μπορούν να ζητούν τον πανευρωπαίκό Συναγερμό που θα ενεργοποιεί τους δεσμευτικούς κανόνες. Ωστόσο, ακόμα, η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αναμένεται μεγάλη... μάχη σήμερα μεταξύ των 27 πρέσβεων και σίγουρα αύριο στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top