Φυσικό αέριο: Ξεκίνησε και πάλι η ροή από τον Nord Stream 1

«Είναι καλύτερο από το τίποτα, αλλά όχι αυτό που είχε συμφωνηθεί»

Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Η Ρωσία φαίνεται πως δεν έκλεισε τελικά τη στρόφιγγα παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, καθώς σήμερα, μετά από δέκα μέρες εργασιών άνοιξε και πάλι τον αγωγό Nord Stream 1.

Τα δεδομένα της ροής φυσικού αερίου για τον αγωγό Nord Stream 1 και αναφορικά με τις παροχές από τη Ρωσία προς τη Γερμανία καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί (07:00-08:00 ώρα Ελλάδας), έναντι μηδενικής ροής κατά τις προηγούμενες ώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αγωγό.

Αυτό είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο για μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου

Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου στον αγωγό  Nord Stream 1, καθώς σήμερα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ετήσια συντήρηση του αγωγού, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εφαρμογής περαιτέρω ενεργειακών περικοπών.

Gazprom

Προς το παρόν η παροχή φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1 είναι μειωμένη

Πάντως, η παροχή φυσικού αερίου γίνεται με το σταγονόμετρο. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Δικτύου της Γερμανίας, Κλάους Μίλερ, έγραψε στο Twitter ότι η ροή είναι στα 530 gigawatt τη μέρα, δηλαδή με το 30% της χωρητικότητάς του.

Φυσικό Αέριο: «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο»

«Είναι καλύτερο από το τίποτα, αλλά όχι αυτό που είχε συμφωνηθεί», δήλωσε στο ZDF, σύμφωνα με το Reuters. «Αν πάρουμε το 30%, θα μας βοηθήσει να αποθηκεύσουμε, αλλά πρώτα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα παραδοθεί τελικά», πρόσθεσε. 

 

 

Τόσο η Μόσχα, όσο και η Gazprom δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι ροές φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1 να ήταν μειωμένες όταν θα άνοιγε και πάλι. 

Σχέδιο για υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου ετοιμάζει η ΕΕ

Η Gazprom είχε κλείσει τον Nord Stream 1 στις 11 Ιουλίου για 10ήμερες εργασίες συντήρησης. Η ανησυχία των Ευρωπαίων ήταν ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε την παροχή φυσικού αερίου ως μέσω εκβιασμού για τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

φυσικό αέριο αγωγός

Οι Ευρωπαίοι φοβόντουσαν ότι η Ρωσία θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου

Ένα από τα ενδεχόμενα που θεωρούσαν πιθανό οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν η διακοπή των ροών φυσικού αερίου, βυθίζοντας την Ευρώπη σε πρωτοφανή ενεργειακή κρίση.

«Η Ευρώπη δεν κάνει αρκετά για να επιβιώσει τον χειμώνα χωρίς ρωσικό αέριο»

Προς το παρόν το δυσμενές αυτό σενάριο δε φαίνεται να επιβεβαιώνεται, αλλά όλοι παραμένουν επιφυλακτικοί για το πώς θα συμπεριφερθεί στη συνέχεια η Ρωσία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top