Η πρόταση της Κομισιόν για την εξοικονόμηση ενέργειας

Θέρμανση στους 19 βαθμούς και ψύξη στους 25 θα προτείνει η Κομισιόν

Να μειώσουν τη θερμοκρασία το χειμώνα και να την αυξήσουν το καλοκαίρι θα καλέσει η Κομισιόν τους Ευρωπαίους πολίτες, προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια.

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου για την επάρκεια ενέργειας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ψάρα στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, η Κομισιόν αναμένεται να γίνει πολύ συγκεκριμένη στις συστάσεις της προς τους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα ζητήσει από τους πολίτες να χαμηλώσουν τον διακόπτη της θέρμανσης στους 19 και της ψύξης στους 25 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα σε κτίρια και γραφεία.  Είναι μια προσπάθεια της Κομισιόν να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης, σε περίπτωση που η Ρωσία κλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου.

Παρόλο που ήδη οι δεξαμενές είναι γεμάτες κατά 60%, χρειάζεται... οικονομία για να μπορέσουν να συνεχίσουν να δουλεύουν και οι βιομηχανίες. Όπως υπολογίζουν οι ειδικοί, η μείωση του θερμοστάτη κατά έναν μόλις βαθμό θα μπορούσε να μειώσει τον λογαριασμό θέρμανσης ενός κτήρίου κατά περίπου 10%. Αναλυτικά τα πλάνα έκτακτης ανάγκης της Κομισιόν θα τα μάθουμε την Τετάρτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top