Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου για την επάρκεια ενέργειας

Έτοιμη και για το πολύ κακό σενάριο δηλώνει η κυβέρνηση για τον χειμώνα  

Με τη Ρωσία να αφήνει υπονοούμενα ότι μπορεί η ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού NordStream να μην επανέλθει άμεσα, στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια στον τομέα της ενέργειας. Μάλιστα, στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε ευρεία σύσκεψη το απόγευμα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η Ρωσία κλείνει τη Δευτέρα την παροχή φυσικού αερίου στην ΕΕ!

Όπως μετέδωσε από το Μαξίμου ο Γιώργος Ευγενίδης, «έχουμε φύγει πλέον από το αν υπάρχει καλό σενάριο στο τραπέζι, καθώς όλοι περιμένουν τι θα γίνει σε ακριβώς μια εβδομάδα, στις 21 Ιουλίου, όταν θεωρητικά πρέπει να επαναλειτουργήσει ο αγωγός». 

Επιδότηση ρεύματος για όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Όπως πρόσθεσε, ρεαλιστικά στο τραπέζι είναι το λιγότερο κακό και το πολύ κακό σενάριο για την ενεργειακή τροφοδοσία, για την οποία κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται καθησυχαστικά.

Η μείωση στις τιμές ρεύματος που σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσω πλαφόν  

Πού ποντάρει η Ελλάδα για να έχει επάρκεια ενέργειας τον χειμώνα   

Η Ελλάδα «ποντάρει» στα φορτία LNG μέσω της Ρεβυθούσας, αν και το πρόβλημα θα είναι η τιμή, λόγω του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Επίσης, η χώρα μας συζητά αυξημένες εισαγωγές αζέρικου αερίου μέσω του αγωγού ΤΑΡ. 

«Κλειδί» είναι η αύξηση της εμπλοκής του λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα. Σήμερα έχουμε καθημερινά 4-7 μονάδες που λειτουργούν και εισφέρουν σχεδόν το 40% της παραγωγής ρεύματος. Ακόμα, 5 εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού που λειτουργούν με φυσικό αέριο μπορούν να λειτουργήσουν με diesel, ενώ στο τραπέζι είναι και η μείωση των εξαγωγών ρεύματος π.χ. στη Βουλγαρία. Και, βεβαίως, το ζήτημα είναι το κόστος όλων αυτών των εναλλακτικών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top