Βραζιλία: Αναισθησιολόγος βίαζε γυναίκες την ώρα της καισαρικής τομής

Νάρκωνε τις έγκυες παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο

Ένας Βραζιλιάνος αναισθησιολόγος κατηγορείται ότι βίασε γυναίκα, η οποία ήταν υπό την επήρεια νάρκωσης κατά τη διάρκεια καισαρικής τομής. Eκφράζονται φόβοι ότι έχει διαπράξει πέντε παρόμοιες επιθέσεις.

Θρίλερ με τον βιασμό τουρίστριας στην Κρήτη: «Δεν το έκανε ο πατέρας μου»!

Ο Giovanni Quintella Bezerra, 32 ετών, συνελήφθη στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 10 Ιουλίου, αφού οι νοσοκόμες υποψιάστηκαν από τη συμπεριφορά τουότι κάτι δεν πάει καλά. Τελικά, κατέγραψαν κρυφά τις κινήσεις του, κατά τη διάρκεια τρίτης επέμβασης, και φέρεται να τον έπιασαν επ’αυτοφώρω να επιτίθεται σεξουαλικά στην ασθενή.

Η αστυνομία, που ήδη ερευνούσε εάν οι δύο πρώτοι ασθενείς δέχθηκαν επίθεση, τώρα λέει ότι ακόμα τρεις γυναίκες, που υποβλήθηκαν σε επέμβαση σε διαφορετικές ημέρες εμφανίστηκαν για να τον καταγγείλουν ότι τις κακοποίησε, ανεβάζοντας τον αριθμό των καταγγελιών στις έξι. 

Ο Bezerra εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο την Τρίτη, όπου καταδικάστηκε σε επ' αόριστον κράτηση στην απομόνωση για όσο διερευνάται η υπόθεση.

 Giovanni Quintella Bezerra

 O Giovanni Quintella Bezerra/Instagram

Στην υπόθεση που οδήγησε στη σύλληψή του, ο Bezerra φέρεται να νάρκωσε παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο γυναίκα που υποβαλλόταν σε καισαρική τομή, σε σημείο που μετά βίας είχε τις αισθήσεις της.

Τέτοια επίπεδα καταστολής είναι ασυνήθιστα κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ρουτίνας και συνήθως χρησιμοποιούνται μόνο σε ασθενείς που βρίσκονται σε στενοχώρια ή όπου μπορεί να αντισταθούν στις προσπάθειες χειρουργικής επέμβασης, είπαν οι ειδικοί στο Globo.

Κατά τη διάρκεια γέννας μιας γυναίκας ο Bezerra λέγεται ότι κάθισε πολύ κοντά στο κεφάλι της γυναίκας με τη ρόμπα του τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο που η υπόλοιπη ομάδα, που εργαζόταν λίγα μέτρα μακριά, δεν μπορούσε να τη δει από τον λαιμό και πάνω.

Στη συνέχεια λέγεται ότι τη βίασε από το στόμα για 10 λεπτά εκφοβίζοντας ακόμη και μια νοσοκόμα που προσπάθησε να πλησιάσει.

Όμως, εν αγνοία του, οι νοσοκόμες που είχαν υποψιαστεί τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια δύο προηγούμενων καισαρικών τομών την ίδια μέρα είχαν βάλει ένα τηλέφωνο σε ένα κοντινό γυάλινο ντουλάπι για να τον καταγράφουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Εξετάζοντας το βίντεο στη συνέχεια, οι γυναίκες είδαν τον Bezerra να κινεί το χέρι του μπρος-πίσω. Στο τέλος του συμβάντος καταγράφηκε να καθαρίζει το στόμα της γυναίκας με γάζα.

Τότε ήταν που οι νοσοκόμες κάλεσαν την αστυνομία, λέγοντας στους αξιωματικούς ότι άρχισαν να υποπτεύονται τον Bezerra έναν μήνα πριν, λόγω της ασυνήθιστα μεγάλης ποσότητας νάρκωσης που χρησιμοποιούσε.

Σε συνέντευξη αργότερα, η γυναίκα της οποίας η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο είπε ότι θυμάται το περιστατικό, αλλά νόμιζε ότι είχε παραισθήσεις.

Βιασμός 22χρονης Χαλκιδική: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του βοσκού

Η υπόθεση έγινε αμέσως πρωτοσέλιδο σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα τρεις ακόμη γυναίκες μεταξύ των οποίων μία από διαφορετικό νοσοκομείο να εμφανιστούν λέγοντας ότι πίστευαν ότι είχαν επίσης δεχτεί επίθεση.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν τώρα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής γάζας που χρησιμοποιούσε ο Bezerra για να σκουπίσει το στόμα της τρίτης ασθενούς, την οποία οι νοσοκόμες ανέσυραν από τα σκουπίδια και πιστεύουν ότι μπορεί να περιέχει στοιχεία DNA.

Ως αποδεικτικά στοιχεία κατατέθηκαν επίσης φιαλίδια με ηρεμιστικό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των χειρουργείων και η αστυνομία κατέσχεσε το τηλέφωνο του γιατρού.

Εμφανιζόμενος στο δικαστήριο για πρώτη φορά την Τρίτη, ο δικαστής είπε ότι ο Bezerra θα μείνει στη φυλακή επ' αόριστον, καθώς οι αστυνομικοί ερευνούν την υπόθεσή.

 

Ο αναισθησιολόγος αντιμετωπίζει, επίσης, κατηγορία για ιατρική αμέλεια από το 2018 πριν γίνει αναισθησιολόγος και εργαζόταν σε διαφορετικό νοσοκομείο. Κατηγορείται ότι μαζί με έναν ακόμα γιατρό διέγνωσαν λανθασμένα ένα κρούσμα γρίπης των χοίρων ως λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, με αποτέλεσμα η γυναίκα ασθενής να πέσει σε κώμα 23 ημερών.

Κατά τη διάρκεια του κώματος, η ασθενής έχασε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της, υπέστη σοβαρή βλάβη στον αχίλλειο τένοντα της και έχασε μεγάλη ποσότητα από τα μαλλιά της.

Η άτυχη γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο με «παραληρητικές ιδέες, ρίγη, δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια, βήχα και ζάλη» και της είπαν ότι έπασχε από ουρολοίμωξη η οποία αντιμετωπίστηκε με αντιβιοτικά, αναφέρει η εφημερίδα Globo.

Ο πρώτος γιατρός που τη θεράπευσε φέρεται να αγνόησε τα συμπτώματα για να κάνει εξετάσεις για πιο σοβαρές παθήσεις και της έβγαλε εξιτήριο, αλλά επέστρεψε γρήγορα όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Τότε ήταν που την είδε ο Bezerra, ο οποίος συμφώνησε με την πρώτη διάγνωση, λέγοντας ότι τα συμπτώματα ήταν από άγχος και πως ήταν «σωματικά καλά».

Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι η γυναίκα υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους, πόνους στην πλάτη, έβγαζε αίμα και είχε έντονη δύσπνοια και πόνο στους πνεύμονες ωθώντας το ιατρικό προσωπικό να ζητήσει άλλη γνώμη. Ωστόσο, η τέταρτη διάγνωση που έγινε από άλλο γιατρό διέγνωσε σοβαρή πνευμονία και ανακάλυψε ότι είχε μόλις 25% πνευμονική λειτουργία.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η γυναίκα υπέφερε από απώλεια όρασης λόγω έλλειψης οξυγόνου, είχε προβλήματα κίνησης, μούδιασμα και «αποπροσανατολισμό στον χρόνο και τον χώρο».

Έπρεπε να τεθεί σε κώμα για 23 ημέρες, ενώ υποβλήθηκε σε θεραπεία για θρόμβους αίματος που είχαν μειώσει τη ροή του αίματος στο σώμα της.

Σχηματίστηκε δικογραφία για ιατρικό λάθος, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Ούτε ο Bezerra ούτε οι άλλοι εμπλεκόμενοι γιατροί υπέβαλαν υπεράσπιση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top