Έρευνα: Αυξάνεται ο κίνδυνος αποβολής για τις έγκυες το καλοκαίρι

44% περισσότερες οι πιθανότητες τον Αύγουστο απ' ότι τέλος Φεβρουαρίου

εγκυος

Ο κίνδυνος αποβολής μιας εγκύου φαίνεται να αυξάνεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, συμπέρανε μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι πρώιμες αποβολές στο τέλος του Αυγούστου είναι 44% περισσότερες από ό,τι στο τέλος Φεβρουαρίου.

Με Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον κινδυνεύουν όσοι νόσησαν από κορωνοϊό

Έως το 30% των κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή, δηλαδή σε απώλεια του εμβρύου πριν την 20ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Περίπου οι μισές αποβολές είναι ανεξήγητες, ενώ ελάχιστοι είναι οι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για αποβολή, η οποία μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα σε κατάθλιψη και άγχος.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπράουν και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ταφτς, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια επιδημιολογίας Αμέλια Γουέσελινκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Epidemiology (Επιδημιολογία), ανέλυσαν στοιχεία για 6.104 κυήσεις, εκ των οποίων σχεδόν το 20% κατέληξε σε αποβολή.

Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αρκετά μεγαλύτερος κίνδυνος αποβολής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με τους χειμερινούς. Ο κίνδυνος αποβολής έως την 20ή εβδομάδα ήταν κατά 31% αυξημένος τον Αύγουστο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ η αύξηση του κινδύνου έφτανε το 44% για τις πολύ πρώιμες αποβολές (πριν την όγδοη εβδομάδα της κύησης).

Κορωνοϊός: «Όσοι νόσησαν βαριά κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα σε έναν χρόνο»

Οι ερευνητές επεσήμαναν την ανάγκη να ερευνηθεί περισσότερο η πιθανή επίπτωση της ζέστης στις αποβολές, καθώς και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων. «Γνωρίζουμε ότι η ζέστη σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για άλλα προβλήματα της κύησης, όπως ο πρόωρος τοκετός, η γέννηση λιποβαρούς μωρού και ιδίως η θνησιγένεια», δήλωσε η δρ Γουέσελινκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top