Γαλλία: Βρεφονηπιοκόμος δηλητηρίασε με καυστικό υγρό μωρό γιατί έκλαιγε

Ψέκασε το κοριτσάκι και στη συνέχεια το ανάγκασε να καταπιεί το υγρό

Γαλλία

Μια 27χρονη εργαζόμενη σε βρεφονηπιακό σταθμό τέθηκε υπό κράτηση το βράδυ της Παρασκευής για τη δολοφονία ενός κοριτσιού 11 μηνών στη Λυών το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από κατάποση τοξικού προιόντος.

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπληξε την Οδησσό

Πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, καθώς η υπάλληλος του βρεφονηπιακού σταθμού παραδέχθηκε ότι «ψέκασε και στη συνέχεια έδωσε στο μωρό να πιεί ένα καυστικό προϊόν». Το περιστατικό που συνέβη σε βρεφονηπιακό σταθμό στο 3ο διαμέρισμα της Λυών προκάλεσε κύμα συγκίνησης και αγανάκτησης στη Γαλλία.

Ο μπαμπάς του βρέφους άφησε το μικρό κοριτσάκι στον ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό και μόλις 15 λεπτά αργότερα ειδοποιήθηκε επειγόντως η πυροσβεστική για να βοηθήσει το παιδί, το οποίο ήταν αναίσθητο όταν έφθασε. 

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Μητέρας και Παιδιού (HFME), όπου μεταφερθηκε επειγόντως.

Η Εισαγγελία ξεκίνησε την Πέμπτη έρευνα για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», καθώς τα πρώτα στοιχεία ενίσχυαν την υπόθεση της κατάποσης από το παιδί τοξικού προϊόντος.

ΗΠΑ: Με σεξουαλική αποχή απειλούν οι γυναίκες για τις αμβλώσεις

Δηλητηρίασε το μωρό γιατί δεν άντεχε το κλάμα του

Η έρευνα για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» πήρε ανατριχιαστική τροπή την Παρασκευή, καθώς η μοναδική παιδαγωγός που ήταν παρούσα στον βρεφονηπιακό σταθμό την ώρα των γεγονότων, ομολόγησε πως είχε την αποκλειστική ευθύνη για τον δραματικό θάνατο του μωρού. 

«Μη μπορώντας το κλάμα του παιδιού, το ψέκασε και στη συνέχεια το ανάγκασε να καταπιεί ένα καυστικό προϊόν».

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για το προϊόν Destop, που ξεβουλωνει νεροχύτες και καθαρίζει τουαλέτες, δήλωσε την Παρασκευή στην εφημερίδα Le Progrès η εισαγγελία της Λυών. Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, η εν λόγω υπάλληλος του βρεφονηπιακού σταθμού τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση για τη δολοφονία του κοριτσιού.

Μια 27χρονη εργαζόμενη σε βρεφονηπιακό σταθμό, τέθηκε υπό κράτηση το βράδυ της Παρασκευής για τη δολοφονία ενός κοριτσιού 11 μηνών στη Λυών

«Είχε χάσει το μυαλό της, λόγω του συντρόφου της» 

Πρόκειται για μία 27χρονη, κάτοχος διπλώματος CAEPE, για την υποστήριξη της εκπαίδευσης στην πρώιμη παιδική ηλικία. Ο δικηγόρος της, Maître Philippe Duplan, παρουσίασε την πελάτισσά του, στην εφημερίδα Le Progrès, ως ένα «εύθραυστο» άτομο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε κοιμηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της κράτησης του συντρόφου της.

Ο Duplan, ο οποίος αναμένει ψυχολογικές και ψυχιατρικές αξιολογήσεις της πελάτισσάς του, εξήγησε ότι η εργαζόμενη στον παιδικό σταθμό είχε «χάσει το μυαλό της» και εκανε «μια οργισμένη χειρονομία, χωρίς καμία επιθυμία να σκοτώσει». Μιλώντας στο BFM της Lyon, συνόψισε τα γεγονότα: «Ήθελε να ηρεμήσει το μωρό που έκλαιγε. Δεν μπορούσε να το ηρεμήσει και έκανε μια ατυχή και αδέξια χειρονομία, η οποία είχε πολύ σοβαρές συνέπειες».

Πήδηξε από τον 2ο όροφο οίκου ανοχής για να μην πληρώσει! - Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με τον Philippe Duplan, δεν αντέδρασε στην ανακοίνωση της φυλάκισής της στις φυλακές Corbas (Rhône): «Εχει συμβιβαστεί με τη μοίρα της. Από την Τετάρτη, είναι σοκαρισμένη από τις συνέπειες της πράξης της». 

Οι ερευνητές της Ασφάλειας της Λυών θα συνεχίσουν τις έρευνές τους προσπαθώντας να μάθουν περισσότερα για την προσωπικότητα της υπόπτου, παίρνοντας συνεντεύξεις από όσους ήταν κοντά της σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top